21 juli

Sawaya Garden Trials verhuist naar nieuwe locatie in Waterford

Voor het eerst in het 21-jarig bestaan van de Sawaya Garden Trials zullen de proeven dit jaar worden gehouden op hun nieuwe locatie in Waterford, Ontario. Dit jaar zullen de proeven een nieuw puntensysteem hebben, waardoor de rassen op een objectievere manier kunnen worden beoordeeld. Eigenaar Mel Sawaya meldt dat de nieuwe locatie hen ook enkele extra voordelen biedt, zoals een betere beschikbaarheid van water. Dit jaar worden de proeven gehouden op woensdag 21 juli. Meer dan 300 tuinbouwproducenten, veredelaars, inkopers, groothandelaren en marketeers uit heel Noord-Amerika kunnen er meer dan 3.000 verschillende rassen komen bekijken.


Mel Sawaya op de nieuwe locatie

Nieuwe locatie
De Sawaya Garden Trials worden jaarlijks gehouden, met als doel de prestaties van de rassen te bekijken. Dit jaar worden de proeven gehouden in Waterford, 10 minuten van hun oude locatie in Simcoe. Ze hebben ook een nieuwe kas gebouwd, die niet alleen voor commerciële productie is bestemd. Sawaya legt uit: "We hebben een overdekte locatie ernaast voor de poinsettia's en verschillende soorten onderzoek over behandelingen, bijvoorbeeld. Ook doen we daar veel experimenten." Sawaya verklaart wat de redenen waren voor hun recente verhuizing: "Het was een handige optie, aangezien mijn dochter mijn vorige teeltbedrijf heeft gekocht. Deze nieuwe locatie bood me ook de mogelijkheid om een nieuwe kas en mijn huis te bouwen, wat voor mij erg gunstig is. Zoals de naam Waterford al doet vermoeden, hebben we op de nieuwe locatie ook meer water tot onze beschikking. Daardoor hoeven we bijvoorbeeld geen watersilo's te bouwen of regenwater op te vangen. Aangezien water het belangrijkste ingrediënt is voor een kas, was dit voor ons een belangrijk voordeel."

Nieuw beoordelingssysteem op basis van punten
De proeven van dit jaar hebben ook een nieuw puntensysteem, waardoor de cultivars op een objectievere manier kunnen worden beoordeeld. "We zijn begonnen met 150 cultivars en nu zitten we op 3000 cultivars. Vroeger hadden we een top 20 of top 30, maar met zo veel planten is het eerlijker om een puntensysteem te gebruiken. We zullen de variëteiten twee keer beoordelen tijdens de proeven, en degene met het hoogste gemiddelde zal de eerste plaats krijgen. Voorheen was het een beetje subjectief, omdat ik mocht kiezen welke ik het mooist vond. Daarom voeren we nu een objectievere manier in om de rassen in te delen, aangezien ze worden beoordeeld op basis van hun prestaties op verschillende criteria, zoals hun prestaties in het Canadese weer, hoe ze tegen regen kunnen en of ze ziektes krijgen. Deze verandering is belangrijk voor de veredelaars zelf, aangezien zij objectieve informatie over de prestaties van de rassen nodig hebben."

Open huis
Het open huis vindt dit jaar plaats op 21 juli 2021. "Het hangt af van de Covid-19-regelgeving op dat moment of we alle bezoekers op één dag kunnen toelaten. Zo niet, dan verlengen we het misschien tot een week. De proeven kunnen een uitdaging zijn om te regelen, vooral nu we onze eerste op een nieuwe locatie hebben, maar ik denk dat dit belangrijke informatie is die nodig is en waar veel mensen in de sector baat bij hebben. En als we klaar zijn met de proeven, doneren we alle producten aan een goed doel, wat me altijd een goed gevoel geeft om iets terug te kunnen doen."

Voor meer informatie: 
Mel Sawaya
Sawaya Garden Trials
mel@focusgreenhousemanagement.com 
www.sawayagardentrials.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven