Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Estelle Plant 'n' Relax wint Gouden Roos van Baden-Baden 2021

Op 23 juni 2021 kreeg een floribundaroos de "Gouden Roos van Baden-Baden". De roos heet Royal Estelle Plant 'n' Relax en is afkomstig van rozenveredelaar Rosa Eskelund van Roses Forever uit Denemarken. De roos is vernoemd naar de Zweedse prinses Estelle, dochter van kroonprinses Victoria.


Rosa Eskelund met de Royal Estelle Plant 'n' Relax en de onderscheiding
 
Duitslands hoogste onderscheiding voor rozen
De prijs is een van Duitslands hoogste onderscheiding voor rozen. In de rozentuin in Baden-Baden worden de nieuwe rozen geplant en elk jaar komt een internationale jury van rozentelers en deskundigen bijeen om de nieuwe rozen van het lopende jaar te beoordelen en uiteindelijk de mooiste roos bekend te maken. Voor de 69e rozenwedstrijd in Baden-Baden op 23 juni kwamen 45 rozendeskundigen en rozentelers uit 11 verschillende landen naar de rozentuin in Baden-Baden om 127 nieuwe rozen van 29 verschillende veredelaars te beoordelen.


Veel belangstelling voor Royal Estelle Plant 'n' Relax

Rozen getest in uitdagend weer
Dit jaar vormde het weer een uitdaging; het weer in mei was koud, daarna was het erg warm in juni, gevolgd door regen en zelfs heeft het gestormd. Al met al een goede test voor de nieuwe rassen.


Rosa Eskelund van Roses Forever Denmark neemt de prijs in ontvangst

De winnaar
Het nieuwe ras, Royal Estelle Plant'n'Relax, overtuigde de jury met haar overvloed aan grote, licht zalmroze bloemen met een vleugje abrikoos. "Naarmate ze verder bloeit, toont ze ook een aantrekkelijk kleurenspel in de gele meeldraden. Ze heeft een goede bladgezondheid en een lichte geur, maar bovenal veel charme." Royal Estelle Plant'n'relax is goed geschikt voor perken of grote potten op het terras.

Royal Estelle ontving ook een gouden medaille in de categorie floribundarozen en de ereprijs van de stad Zweibrücken in Duitsland.

Veel media aandacht
Het winnen van deze prijs genereerde veel media-aandacht in Duitsland en in het buitenland. Diverse verslaggevers waren ter plaatse en in diverse kranten en media werd het nieuws gepubliceerd. Baden TV weidde er zelfs een uitzending aan (klik hier).


Klik hier voor een vergroot plaatje

Voor meer informatie:
Rosa Eskelund
Roses Forever
+45 51 57 19 90
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com

Publicatiedatum: