Tune in op Business Day Spanje & Portugal 2021

Defaitistisch stemming op Iberisch schiereiland radicaal omgeslagen

Tholen - Het zal u niet verbazen maar nú is het moment om zaken te doen met de Iberico’s. Er is een EU Herstelfonds t.w.v. 750 miljard – half gift half lening – te verdelen, en Spanje is met 140-150 miljard een van de grootste begunstigden. Zoals eveneens beklonken moet dit geld primair naar het trio digitaal-groen-duurzaam, en Hollands als onze RVO is laat men de kans niet glippen daarom een online Business Day Spanje & Portugal te organiseren.


Jan Versteeg, ambassadeur in Spanje; Nienke Trooster, ambassadeur in Portugal; Annette Wijering, RVO; en Laureen Peskens, die de dag voorzit.

Deze dag is vandaag en werd zojuist afgetrapt door de ambassadeurs in Spanje (Jan Versteeg) en Portugal (Nienke Trooster). Beide landen delen hun populariteit bij toerist en pensionado, wat zij eveneens beiden met de coronacrisis aan den lijve hebben ondervonden. Er is echter goede hoop de grote krimp binnen afzienbare tijd in grote groei te kunnen ombuigen: mensen hebben flink gespaard en willen er weer uit, maar vooral, zo weten de ambassadeurs, verlekkert men zich op het waardetransport dat nu een laatste APK ondergaat en dan de weg opgaat.

Focus van de middag ligt op de sectoren agrofood, duurzame energie en duurzame mobiliteit. Speciaal voor onze sectoren is de sessie Agrofood: Lanbouw en Tuinbouw, welke begint om 13:30, allicht een aanrader. Tune in hier - u vindt er ook het gehele programma.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven