Lintje voor Jac van Wijk

Jac J. van Wijk uit Zaltbommel heeft een Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen omdat hij zich sinds de jaren 70 actief heeft ingezet voor de regionale en de landelijke tuinbouwbelangenbehartiging. Op landelijk niveau is Jac J. van Wijk vertegenwoordigd geweest in diverse vaktechnische commissies van LTO Groeiservice (voorheen Nederlandse Tuinbouw Studiegroepen) van Glastuinbouw Nederland.

Jac van Wijk heeft de basis gelegd voor de chrysantenteelt in de Bommelerwaard. Als voorzitter van de regionale chrysantencommissie NTS (studiegroep) en bestuurslid landelijke chrysantencommissie was hij een gerespecteerd bestuurder. Hierbij zette Jac zich in voor de verbetering van de bedrijfsvoering door het uitdragen van het belang van registratie: Meten is Weten. Hij gaf hierin zelf het voorbeeld op het vlak van kennisdeling met collega’s. Voor zijn verdiensten in de chrysantenteelt heeft Jac eerder de Chrysanten Award ontvangen.

Daarnaast was Jac van Wijk onder andere actief in het overleg vanuit de sector met het Waterschap Rivierenland, medegrondlegger voor energieverduurzamingsaanpak glastuinbouw (was als kweker één van de eersten met een WKK en een tweede energiebesparend scherm) en regio-bestuurslid van afzetorganisatie VBA (Bloemenveiling Aalsmeer, nu Flora Holland).

Verder was Jac initiatiefnemer van de eerste Kom in de Kas in de Bommelerwaard en bestuurslid.

Ook Hannie van Wijk-Bok, de vrouw van Jac, ontving een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven