Betrouwbaarheid van productinformatie iets verbeterd

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog meer verbeteren.

Onderzoek
In aanloop naar een landelijke, digitale veiling - waar fysieke producten niet altijd meer op een van onze locaties aanwezig zijn - worden betrouwbare productfoto's en - informatie nóg belangrijker. Maar wát willen inkopers en aanvoerders verbeteren op het gebied van productinformatie? Waar liggen hun behoeften? Om dit inzichtelijk te krijgen, start FloraHolland de komende weken een onderzoek. Inkopers en aanvoerders ontvangen binnenkort een enquête waarin naar hun mening wordt gevraagd over relevantie, gebruik en beoordeling van de huidige productinformatie. Later zal een onderzoek volgen waarin met name gevraagd zal worden naar hun behoeften op het gebied van controle en reclamatie. De uitkomsten van beide onderzoeken worden gebruikt ter verbetering van de productinformatie. 

Wist u dat…

  • In maart 66.658 partijen zijn gecontroleerd op de aangeleverde productfoto en maar liefst 43.523 partijen zijn gecontroleerd op productinformatie?
  • In maart bij 98,9% van alle gecontroleerde partijen de productfoto en/of productinformatie goed is en bij 1,1% niet? In februari stond het percentage van partijen met een afwijking nog op 4.5%.
  • In maart bij afwijkende productfoto's in de meeste gevallen (443x) een detailfoto ontbrak?
  • Betrouwbare kwekers steeds beter gewaardeerd worden in prijsvorming?
  • Een declassering van A1 naar A2 niet alleen kwaliteit-gerelateerd is, maar ook met de voorschriften (zoals het aantal stelen per bos) te maken heeft?

FloraHolland geeft u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik hier voor het dashboard van maart.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven