bevindingen enquête Homedit.com

Britten kopen zich scheel aan kamerplanten

Tholen - De verkoop van kamerplanten is het afgelopen jaar explosief gestegen, óók in het VK. In sommige gevallen hebben de coronatoestanden zelfs tot heuse plant-koop-verslavingen geleid, die bovendien serieuze gaten kunnen slaan in het gemiddelde huishoudboekje. Homedit.com, een Britse lifestyle website, organiseerde een enquête onder 3.673 Engelse planteigenaren. Gecombineerd met data van eBay en een aantal plant webshops (waaronder Plnts.com, therareplantshop.co.uk en plantsforallseasons.co.uk) ontstond een wonderlijk en vanuit zeker perspectief zelfs wat zorgwekkend beeld.

Links een Monstera Deliciosa 'Thai Constellation' (foto: firn-shutterstock); rechts een Philodendron Pink Princess (foto: ty-lim-shutterstock)

Wonderlijke cijfers
Om bij de absolute uitschieter te beginnen: het record van afgelopen jaar staat op naam van een 'Monstera Deliciosa', welke op eBay werd afgeslagen op £28.200. De prijs werd uiteindelijk niet betaald, omdat de koper 'niet gelukkig was met de prijs' en 'weigerde te betalen'. De plant werd een paar weken later doorverkocht voor 8.000 pond.

Maar de echt wonderlijke cijfers zijn toch deze. Van de ondervraagden zei:

  • 9% meer dan 200 kamerplanten te bezitten
  • meer dan 13% meer dan 2.500 pond louter aan planten te hebben uitgegeven
  • 48% weleens tussen de £101 en £500 uitgegeven te hebben aan één enkele kamerplant
  • bijna 11% meer dan £1,000 gespendeerd te hebben aan het onderhoud van hun plantencollectie
  • meer dan 31% weleens een kamerplant ter waarde van 50 pond of meer te hebben laten doodgaan


Een Monstera Adansonii. credit: inshaneforplants

Hommeles in de privésfeer
Bijna 22% van de ondervraagde Britten zegt weleens ruzie te hebben gehad met een familielid, partner of huisgenoot over het aantal planten dat ze bezitten. Desondanks zei maar liefst 98% van deze mensen dat ze geen planten hadden weggedaan vanwege deze ruzies. Maar liefst 88% van de ondervraagden zegt regelmatig planten stiekem in huis te halen; 76% van de deelnemers gaf toe verslaafd te zijn aan het kopen van (meer) kamerplanten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven