"De emissievrije lithium-ion batterij maakt de trucks uitermate geschikt voor de voedingsindustrie"

"Onlangs is ons lithium-ion assortiment uitgebreid met de nieuwe Hyster J2.5-J3.0XNL en de J7.0-9.0XNL-serie. Deze elektrische heftruckseries zijn voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. Daarmee zijn de trucks emissievrij en ideaal te gebruiken voor intensieve inzet", vertelt Heffiq. 

"De nieuwe series kenmerken zich door een nieuw ergonomisch design, optimale flexibiliteit en een hoog rendement", legt het bedrijf uit. "Extra bijkomende voordelen zijn het lage geluidsniveau, geen Co₂ uitstoot en lage gebruikskosten. De J2.5-J3.0XNL is verkrijgbaar met een hefcapaciteit van 2,5 tot 3 ton, terwijl de J7.0-9.0XNL maximaal 9 ton kan tillen."

Nieuw ergonomisch design voor J2.5-J3.0XNL
De J2.5-J3.0XNL heeft dankzij de volledig geïntegreerde lithium-ion energiebron een nieuw ergonomisch design. Zo is het bestuurderscompartiment verlaagd en biedt het meer ruimte en comfort voor de bestuurder. "Dit zorgt ook voor een betere wegligging. Deze innovatie heeft ervoor gezorgd dat de truck geselecteerd is als finalist van de IFOY-awards."

"De J7.0-9.0XNL-serie, het alternatief voor een verbrandingstruck"
"Voor ervaren gebruikers is de J7.0-9.0XNL serie vergelijkbaar met een diesel of LPG heftruck als het gaat om productiviteit, bediening en ergonomie. Dit is te danken aan de unieke combinatie van de lithium-ion batterij en het krachtige aandrijfsysteem", zegt Phil Ireland, Program Leader Counterbalance Solutions bij Hyster. De elektrische heftruck beschikt over een kleine draaicirkel, snelle acceleratie en een uitstekende wendbaarheid.

"Flexibiliteit door emissievrije lithium-ion batterij"
De nieuwe series dragen bij aan een emissievrije werkomgeving. Er ontstaat geen Co₂ uitstoot en er komen geen schadelijke gassen vrij bij het laden van de batterij. "Dit maakt de trucks uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals in de voedingsindustrie of in farmaceutische toepassingen. De krachtbron kan tussentijds worden opgeladen en verhoogt daarmee de flexibiliteit aanzienlijk in vergelijking met loodzuuraccu's. De machines zijn hierdoor ideaal voor ploegendiensten", aldus Heffiq. 

"Hoog rendement"
De elektrische heftrucks beschikken over veel voordelen op het gebied van onderhoud, wetgeving en duurzaamheid in vergelijking met verbrandingsheftrucks. De initiële kosten zijn hoger, het rendement is echter véél hoger. Afhankelijk van de inzet, is een terugverdientijd mogelijk binnen twee jaar in vergelijking met een verbrandingsheftruck.

Voor meer informatie:
Heffiq
www.heffiq.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven