opbrengst komt ten goede aan Canadese en Nederlandse patiëntenvereniging voor longfibrose

Beacon Impatiens steunt strijd tegen longziekte

PanAmerican Seed doneert dit jaar de opbrengst van zijn Beacon Impatiens-campagne aan de strijd tegen longfibrose. Een deel van de opbrengst gaat naar de Canadese en Nederlandse patiëntenvereniging voor longfibrose.

Beacon Impatiens brengt als eenjarig tuinplant wereldwijd licht en vrolijkheid in schaduwrijke tuinen. Voor PanAmerican Seed is deze plant dan ook bij uitstek geschikt als ‘ambassadeur’ van de strijd tegen longfibrose. Dit jaar gaat de Beacon Impatiens-donatie daarom naar de strijd tegen deze progressieve en dodelijke ziekte.

Zowel de Nederlandse patiëntenvereniging voor longfibrose als de Canadese fibrose-stichting ontvangen een deel van de wereldwijde omzet die de zaadverkoop van Beacon Impatiens, een serie met hoge resistentie tegen valse meeldauw bij Impatiens, dit jaar oplevert. "We zijn blij dat Beacon opnieuw de schijnwerpers zet op een zeldzame ziekte en mensen steunt die het verschil kunnen maken", zegt Claire Josephson, marketingmanager van PanAmerican Seed. “De lancering van Beacon Impatiens heeft het afgelopen jaar kleur gebracht in schaduwrijke tuinen. Inmiddels weten de afnemers van Beacon dat hun zaadaankoop leidt tot nóg meer positiviteit."

Pulmonale fibrose is een ziekte die littekens veroorzaakt en de longen verstijft. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om te ademen en dagelijkse bezigheden uit te voeren. Het is een relatief onbekende ziekte die niet alleen de duizenden mensen met longfibrose treft, maar ook impact heeft op hun familie en verzorgers. Er zijn aanwijzingen dat longfibrose 'in de familie' kan zitten en dat genetische aanleg het risico op de ziekte verhoogt.

De Nederlandse longfibrose patiëntenvereniging en haar Canadese tegenhanger de Canadian Pulmonary Fibrosis Foundation, steunen mensen met de ziekte en behartigen hun belangen. Ze geven ook voorlichting en zetten zich in voor hoogwaardige gezondheidszorg. Ze investeren daarnaast in onderzoek en bieden zo hoop op nieuwe en verbeterde behandelingen voor longfibrose en uiteindelijk misschien genezing.

"We zijn heel blij dat PanAmerican Seed ons steunt in 2021", zegt Sharon Lee, directeur van Canadese stichting voor longfibrose. "We kijken uit naar de samenwerking en hopen via hun sociale mediakanalen de bewustwording over longfibrose te vergroten. In september hopen we de donatie van PanAmerican Seed in ontvangst te nemen tijdens de Pulmonary Fibrosis Awareness Month.

“We zijn erg blij met deze donatie”, zegt ook Henk Roseboom, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Longfibrosepatiënten. "Het geld zal via onze onderzoeksstichting, Pendersfonds, gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar longfibrose onder familieleden."

PanAmerican Seed doet niet alleen een donatie in geld aan het einde van het seizoen 2021, maar gaat ook meer bekendheid geven aan de strijd tegen longfibrose via de website BeaconImpatiens.com en in de communicatie met klanten.

Beacon Impatiens is ontwikkeld door PanAmerican Seed om een hoge resistentie te verkrijgen tegen valse meeldauw bij Impatiens, een verwoestende plantenziekte die sinds 2010 wereldwijd leidt tot frustratie en het verlies van tuinplanten. Beacon Impatiens bloeit het hele seizoen en vult in rap tempo hangpotten, balkon- en terrasbakken en tuinen met vrolijke, felgekleurde bloemen. Beacon biedt dezelfde look en plantgrootte als de traditionele Impatiens-rassen, zonder het risico van valse meeldauw. De nieuwe serie is ook net zo eenvoudig te telen.

Bezoek www.BeaconImpatiens.com voor het verhaal achter Beacon Impatiens en meer informatie over goede doelen in
2021.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven