Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook zonder gebiedsgerichte aanpak wordt Hollandse Delta schoner

Handhaver Piet Lugtigheid kan duidelijk merken dat de invoering van de zuiveringsplicht voor glastuinbouwbedrijven positief uitpakt voor de waterkwaliteit in het gebied van Waterschap Hollandse Delta. Glastuinbouwconcentraties liggen daar vooral in Barendrecht/ Ridderkerk onder Rotterdam en in Brielle/Tinte/Vierpolders op Voorne.

“We zien nog wat lichte overschrijdingen, hoofdzakelijk van nitraat”, zegt Lugtigheid. “Het gaat dus best goed, maar als het nodig is, gaan we gericht op zoek naar de bron en kan een stevig gesprek nodig zijn. Soms word ik ook door een teler benaderd die vermoedt dat er iets niet klopt, maar niet weet waar de schoen wringt. Dan help ik graag om het lek boven te krijgen, want daar hebben we allemaal baat bij.”

In dit artikel op Glastuinbouw Waterproof gaat Piet nader in op zijn werkzaamheden bij het waterschap en knelpunten in het verbeteren van de waterkwaliteit.

Publicatiedatum: