Gregor Ziegler lanceert Timpor Hydrofibre

"Nieuw veensubstraat is vervanging voor andere substraten"

"We zijn de markt van veenvervangers opnieuw aan het opschudden," zegt Matthias Ziegler van Gregor Ziegler. Met Timpor Hydrofibre breidt Ziegler vanaf nu zijn houtvezelassortiment uit met een variant die bijzonder veel water vasthoudt. "De productinnovatie belooft verdere impulsen te geven op het gebied van veenvervangers voor de gehele teeltsector," bevestigt Matthias, de directeur van de Timpor-producent.

Veenvrije substraten zijn al jaren een trend, aangezien ze ecologisch zijn. Als ontwikkelaar en producent van de Timpor-houtvezel is Ziegler één van de grootste leveranciers van veenvervangers in de sector.

Grote bergingscapaciteit zorgt voor goede waterbalans
"De nieuwe vezel, die stabiel is qua structuur en stikstof, is een ideale vervanging voor allerlei soorten substraten, dankzij het lage volumegewicht en de hoge waterbergingscapaciteit," zegt Matthias. "De waterbergingscapaciteit is vergelijkbaar met die van het kokosvezel CocoPeat. Voor het gebruik in substraten betekent dit bijvoorbeeld dat langere droge periodes kunnen worden overbrugd of dat de inspanningen met betrekking tot de irrigatie kunnen worden geminimaliseerd."

Keuringsinstanties Grünstempel en RAL garanderen ecologische waarde
De aardekleurige substraatvezel, die regionaal gefabriceerd is volgens het eigen Timpor-proces, heeft een ecologische waarde van 100%, zo is bevestigd door de Duitse eco-keuringsinstantie Grünstempel. "Een deel van het leonardiet, een mineraloïde, verbetert de bodem. Bovendien heeft het product geen impregnatie of toevoeging van minerale meststoffen nodig. Het RAL-keurmerk zorgt voor een hoge mate van veiligheid met betrekking tot de kwaliteit en consistentie bij hobbymatig én professioneel gebruik."

Flexibele hightech vezel
De grondstof hout ondergaat een hoogwaardig, thermo-mechanisch proces om houtvezels te vormen die stabiel zijn in structuur en stikstof. "Deze behandeling zorgt ervoor dat het eindproduct 100% kiemvrij is, zelfs zonder extra impregnatie. Door de hoge flexibiliteit tijdens de productie kan de vezelsterkte nauwkeurig worden verfijnd, wat weer positieve effecten heeft op de afwateringseigenschappen voor het gebruik in diverse substraten. Bovendien garandeert de consistente kwaliteitsborging een stabiele stikstofbalans," voegt Matthias toe. Indien gewenst is een optionele kleuring van de vezel voor een optisch homogeen substraat mogelijk.

De levering aan substraatproducenten gebeurt in Big Bales of in losse vrachten per vrachtwagen. Gregor Ziegler GmbH gebruikt de nieuwe vezel momenteel onder andere in het Pro Natur-substraatassortiment.

 

Voor meer informatie:
Gregor Ziegler GmbH
Stein 33, 95703 Plößberg
Duitsland
T: +49 (0) 9636 9202-0
F: +49 (0) 9636 9202-40
info@ziegler-erden.de 
www.ziegler-erden.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven