Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floration Europe beticht FloraHolland van octrooibreuk

Royal FloraHolland heeft zich schuldig gemaakt aan het schenden van octrooirechten bij het transport van bloemen. De veiling zou bewaartechnieken hebben gebruikt bij het transport van rozen en chrysanten per zeecontainer vanuit Afrika, waarvoor het niet de rechten heeft. Floration Europe, houder van het octrooi, daagt FloraHolland daarom voor het gerecht.

De kwestie gaat om een bepaalde manier waarop bloemen verpakt worden en de omstandigheden waarin de rozen tijdens het transport worden bewaard. Floration Europe, een bedrijf uit Bovenkarspel (Noord-Holland) en tevens zelf bloemenhandelaar, heeft een technische werkwijze ontwikkeld, waarvoor het bedrijf al in 2007 patent aanvroeg en kreeg (EP 2 238 036 B2).

Stelt de rechter Floration Europe in het gelijk, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de (over de afgelopen jaren sterk toegenomen) import per zeevracht van rozen en chrysanten naar Nederland en Belgiƫ. Het bedrijf zelf spreekt zelfs van een verbod hierop.

De zaak komt op 2 maart voor bij de rechtbank in Den Haag.

Publicatiedatum: