Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterzuivering- en ontsmetting krijgt upgrade na aankoop kas

In 2020 heeft paprikateler Gebr. A. en C. Vijverberg B.V. grond bij de achterbuurman à 11,5 hectare aangekocht. Op die locatie is direct de bestaande HD UV-ontsmetter ontmanteld en heeft die installatie plaatsgemaakt voor een Hortizone Pro6 ontsmetter en zuiveringsmachine.

Horticoop Technical Services realiseerde dit project, omdat de uitkomsten van een eerdere installatie op de bestaande locatie bij de paprikateler de teler goed bevielen, zo deelt Ben Hoogendoorn van Horticoop Technical Services.

"In 2017 hadden wij namelijk al een Hortizone installatie geplaatst in Berkel en Rodenrijs. Dit was ter vervanging van een UV-drainwaterontsmetter vanwege de leeftijd van die installatie. Er is toen voor ozon gekozen vanwege de toepassing van ozon en de voordelen hiervan zoals zuurstofverrijking en volledige oxidatie van bacteriën, virussen en schimmels. Ook voldoet de machine aan de nul-looseisen."

Ook hemelwater ontsmetten
Een andere reden voor de aanschaf was ook het batchgewijs behandelen van het water, weet Ben. "Dit heeft als voordeel dat men 110% zeker weet dat het water altijd de ingestelde waarde bereikt voordat het water wordt weggepompt."

Op beide locaties wordt inmiddels het drainwater gefilterd met een doekfilter tot 50mu. Daarna wordt het water behandeld door de ozonontsmetter. "Op de nieuwe locatie heeft de teler ook de mogelijkheid om hemelwater te ontsmetten", zo besluit Ben.

Voor meer informatie: 
Horticoop Technical Services 
www.hcts.tech