Drinkwaterconcept belangrijke pijler voor toekomst foliespeler Gauris

Voor Annemieke Aal en Martijn Riewald van Gauris is folie de rode draad in hun werkende leven. Twee jaar terug werd door de ondernemers de stap naar de glastuinbouw gezet.

De nog relatief nieuwe glastuinbouwfoliespeler voelt zich, om met de woorden van de foliemakers te spreken, helemaal thuis in de wereld van wateropslag. 

In een eigen, nieuwe productiefaciliteit, in Heerenveen maakt men custom made in grote volumes aan kubieke meters folies voor waterbassins. Bij grote volumes aan kubieke meters kan het bedrijf de waterbassins op locatie gegarandeerd waterdicht en snel aan elkaar ‘lassen’. 


Annemieke Aal en Martijn Riewald introduceerden zichzelf in juni 2019.

Silo's
Je hebt waterbassins, en silo's. Daarvan kreeg vorig jaar bijvoorbeeld een Poolse klant van Gauris nog een nieuwe.

 
Watersilo’s kunnen een diameter hebben van 1 tot 32 meter en een hoogte van 1 tot 5,5 meter. De stalen platen van de silo's van Gauris onderscheiden zich volgens de makers onder meer door hun vormvastheid en mechanische treksterkte. De watersilo’s krijgen in alle gevallen een waterdichte silobekleding. De folies van Gauris zijn leverbaar in verschillende types en diktes, geschikt voor de opslag van regenwater (schoon water) en recirculatiewater. 

Drinkwater
Wereldwijd ziet men een toenemende vraag naar de opslag van water en de behoefte aan verbetering van sanitaire voorzieningen in derde wereldlanden. De ontwikkeling van concepten voor het zuiveren en het opslaan van drinkwater is dan ook recent aan het product portfolio van Gauris toegevoegd. Het vormt 'een belangrijke pijler voor de toekomst', zo valt te lezen in de bedrijfsomschrijving.

Afdekking
Om algengroei en verdamping in een watersilo te voorkomen, biedt Gauris een breed assortiment aan afdekkingsmogelijkheden. Een anti-algenzeil, drijfdek, spanzeil of zelfs een stalen dak behoren tot de mogelijkheden. Bovendien bevat het assortiment materialen die specifiek ontwikkeld en geschikt zijn voor opslag van water in landen met extreme klimatologische omstandigheden als hitte, koude en hoge UV-belasting.

Voor meer informatie:
Gauris
www.gauris.eu
info@gauris.eu 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven