Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nielsen:

"Hoogste supermarkt weekomzet ooit in week 51"

Het jaar 2020 is een jaar als geen ander. Sinds het uitbreken van Covid-19 zijn er diverse beperkende maatregelen ingevoerd met betrekking tot de Horeca. Deze maatregelen deden de afgelopen maanden de supermarkt omzet al met ca. 6.2% extra stijgen. Nu sinds 15 december ook non-essentiële winkels gesloten zijn, is de omzet van supermarkten nog meer gestegen.

In week 51 is met € 1,02 miljard de hoogste supermarktomzet ooit genoteerd. Met deze top-omzet is het record van week 51 in 2017 gebroken. 

De omzet in week 51 2020 is 13.3% hoger dan de omzet in dezelfde week vorig jaar. Naast meer omzet uit etenswaren, is er ook meer vraag naar tabaksartikelen, kadokaarten en (kras)loten. Door winkelsluitingen van o.a. Tabak&Gemak winkels, moeten consumenten nu uitwijken naar de supermarkt.

Met nog enkele dagen te gaan voor Kerst bestaat de mogelijkheid dat ook week 52 een topweek gaat worden. Alhoewel restaurantbezoek deels wordt vervangen door afhaal meer-gangenmenu’s, zullen ook veel Nederlanders met Kerst zelf in de keuken aan de slag gaan. Door de huidige beperkende maatregelen is het niet denkbeeldig dat men zich daarbij op extra luxe trakteert en de supermarktomzet tot nieuwe hoogte stuwt.

Voor meer informatie:
www.nielsen.com    

Publicatiedatum: