Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Torben Ryg, Rosa Danica:

"Verkoop schlumbergera uitstekend verlopen"

"Het schlumbergera seizoen is goed en gelijkmatig verlopen", zo vertelt Torben Ryg, Sales Manager bij Rosa Danica. De Deense kweker van potrozen belevert Europese landen met schlumbergera ('kerst cactus') in potmaat 6, 9, 12 en 14 cm, van oktober tot kerst. "Ons doel is met de kerst alle planten goed verkocht te hebben. Met nog maar een paar karren over is dat dit jaar goed gelukt."

Birgitte Toustrup Andersen, Torben Moth Madsen en Torben Ryg van Rosa Danica, hier op de IPM Essen in 2019.

Meer 11,5 en 12 cm
De afgelopen jaren is met name de vraag naar 9 cm sterk gegroeid. "De schlumbergera is meer en meer een retailproduct geworden. Dat betekent grote volumes tegen scherpe prijzen. Gevolg is dat de markt als vanzelf meer naar de kleinere potmaten buigt, iets dat wij ook merken."

Goede verkoop, goede markt
Duitsland is voor Rosa Danica de grootste afnemer van de kerst cactussen, gevolgd door het VK en Frankrijk. Terugblikkend is het seizoen goed verlopen: "Voorbereidingen liepen voorspoedig en orders kwamen op tijd. Vervolgens liep ook de verkoop goed. Of er een zeker tekort is, durf ik niet te zeggen, maar van collega kwekers hoor ik geluiden dat ook zij goed gedraaid hebben."

En de potroos?
De hoofdmoot voor Rosa Danica is uiteraard de potroos en voor wat die betreft is het beeld natuurlijk anders. Het voorjaar is daar het belangrijkste seizoen en die werd, door bekende oorzaken, serieus in de wielen gereden. Rosa Danica wist de klap deels op te vangen door planten terug te snoeien en in de nabijheid kasruimte te huren. " Met Moederdag trok de markt gelukkig weer aan, waardoor we uiteindelijk, de daaropvolgende zomer meegerekend, toch nog al onze planten hebben kunnen verkopen."

Voor meer informatie:
Rosa Danica
Torben Ryg
Email: tr@rosa-danica.dk
www.rosa-danica.dk