Westmaas Makelaardij

Bloementeler verkoopt bijzonder stukje grond na 15 jaar

Op de laatste dag van 2020 rondt Westmaas Makelaardij een dossier af, waar men reeds in 2005 aan was begonnen. Een bijzonder lang verkooptraject van een bijzonder stukje 'bloemengrond', dat nu, allicht een beetje later dan gehoopt, alsnog een goed einde kent.

Uiteraard is ons doel bij een reguliere verkoop snel te verkopen. Maar in onteigenings- en projectontwikkelingsdossier moeten de klant en wij het vaak van de lange adem hebben. Zo ook bij deze familie te Rijnsburg.

In 2005 ontvingen wij van een familie bloementelers in Rijnsburg de opdracht hen te begeleiden bij de verkoop van een schiereiland (de punt) in het Oegstgeesterkanaal. Op deze punt werd al decennia lang bloemen geteeld. Op de oudste zwart-wit foto van de punt was de pioenenoogst nog te bewonderen.

De eerste actie in 2005 was de overdracht van de grond naar de vier kinderen zodat de nieuwe generatie kon profiteren van een verwachte waardevermeerdering. De grond lag immers aansluitend aan het noordelijke deel van de woonkern van Rijnsburg en aangrenzende grond was al verkocht aan projectontwikkelaars.

Een woningbouwontwikkeling zou toch niet lang op zich laten wachten. Voortvarend werden gesprekken gevoerd met ontwikkelaars en de gemeente en in 2006-2009 lag een voorspoedige ontwikkeling voor de hand. De bestemmingswijziging naar Wonen leek er al snel te komen, maar door beroepen uit de omgeving duurde het tot 2012 voordat de bestemming gewijzigd was naar woningbouw. En inmiddels was de wereld veranderd, de kredietcrisis verlamde het land en vrijwel elk woningbouwproject kwam stil te liggen.

Uiteindelijk duurde het tot 2017-2018 voordat de woningbouw-ontwikkeling weer werd vlot getrokken. Een deal werd beklonken met de aangrenzende ontwikkelaar waarbij onze klanten een deel van hun grond verkochten en zelf drie vrije kavels in eigendom hielden voor eigen verkoop en een woning in het project kochten. Uiteindelijk zijn de bouwkavels aan fijne kopers verkocht die in 2021 daar een prachtige villa aan het water gaan bouwen.

bron: Westmaas Makerlaardij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.