Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Winden-Erica investeert in betere sorteeroplossing

Van Winden-Erica maakte al bijna 20 jaar gebruik van een sorteeroplossing met een camera voor de beoordeling van de planten. Begin dit jaar hield de camera ermee op. Toen is besloten om te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn om met nieuwe cameratechnieken en afleversystemen beter en efficiƫnter te kunnen sorteren. Van Winden kan zo het sorteren van de planten op een nog hoger kwaliteitsniveau brengen.

3D algoritmes voor beoordeling planten
Van Winden-Erica is daardoor op zoek gegaan naar een partij die deze oplossing kan bieden. Die partij hebben zij gevonden in WPS. Een proof of concept, waarin WPS heeft aangetoond wat mogelijk is met welke techniek, zorgde ervoor dat Van Winden-Erica zekerheid heeft. De uitdaging ligt erin dat de aantal veren van de Zamioculcas een belangrijk onderdeel is van de kwaliteit van de plant en dus de waarde bij verkoop. Het herkennen van de bladveren is nog goed te overzien, maar vervolgens het aantal bladveren tellen, daar ligt de uitdaging. Om dit goed te doen, maakt WPS gebruik van speciale 3D algoritmes waarmee de bladveerpunten en hun gerelateerde x,y,z-coƶrdinaten worden getraceerd. Hierdoor kan het systeem met hoge zekerheid het aantal bladveren tellen en zelfs nog extra classificaties mee laten tellen, zoals alle bladveren boven een bepaalde hoogte.

Meer uniformiteit
Bij de camerabeoordeling staan de planten in dragers op een transportsysteem. De drager voorkomt het vallen van de plant en geeft de mogelijkheid om bij de camerabeoordeling de plant zeer nauwkeurig rond te draaien voor een exacte beoordeling.
De beoordeelde planten worden vervolgens naar een inpakstation gestuurd om door een medewerker verkoopklaar gemaakt te worden.
Door inzet van dit systeem zal Van Winden-Erica meer uniforme trays en classificaties kunnen maken voor verkoop en zijn zij niet of nauwelijks afhankelijk van een menselijke beoordeling.


WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl
Publicatiedatum: