Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Six-pack uit plastic huisafval voor verduurzaming

Samen met kwekerij Themaplant uit het Noord-Limburgse Grashoek heeft pottenleverancier Van Krimpen een bijzondere meermalige six-pack ontwikkeld. De six-pack, die bedoeld is voor vierkante P9-potten, wordt geproduceerd uit Post Consumer Recycled plastic, ofwel plastic huisafval.

Themaplant is een boomkwekerij die gespecialiseerd is in bodembedekkende heesters in P9-potten, zoals Cotoneaster, Euonymus, Hedera, Pachysandra, Vinca en Waldsteinia. Hun voornaamste afnemers zijn tuincentra en bouwmarkten in Europa. Als MPS GAP-gecertificeerde kwekerij zijn zij continu op zoek naar verduurzaming. Zo kweken zij in koude kassen en zonder belichting, waardoor de CO2-uitstoot beperkt is, en kunnen zij door gesloten systemen water hergebruiken.

Duurzame oplossing
Voorheen gebruikte Themaplant de six-packs van Van Krimpen van het stevige en herbruikbare PET, potten van PP en draagbeugels van PS. Na het planten van de heesters voert de consument deze plastic delen met het plastic huisafval af. Afvalverwerkers hebben echter grote moeite om deze verschillende kunststoffen van elkaar te scheiden, en dus bestaat het risico dat deze in de afvalverbranding terecht komen. Voor Themaplant was dit een reden om hier verandering in aan te brengen. Van Krimpen pakte deze vraag met beide handen aan en bedacht hiervoor een verantwoorde en prijstechnisch interessante oplossing.

Designed for Recycling
Vanuit hun Designed for Recycling-principe is Van Krimpen met een compleet circulaire oplossing gekomen. Het nieuwe concept voor Themaplant bestaat nu uit een P9-pot die Van Krimpen al eerder ontwikkelde, een nieuwe six-pack tray en een draagbeugel. Al deze producten worden van PP uit 100% PCR plastic huisafval gemaakt, waardoor deze gemakkelijk te recyclen zijn.

Gecertificeerd
De trays – die meermalig gebruikt kunnen worden – en de potten zijn Cyclos gecertificeerd door het cyclos-HTP Institute for Recyclability and Product Responsibility. Hiermee wordt aangetoond dat deze goed detecteerbaar zijn door de afvalwerkers en dus niet in de afvalverbranding terecht komen. De tray is door het nieuwe ontwerp lichter in gewicht dan de eerdere PET-tray en ook gebruiksvriendelijker. Bij het spuitgieten van PP ontstaan er namelijk geen scherpe randen rond de tray.

Bent u als kweker ook op weg naar verduurzaming? Van Krimpen produceert talloze potten, trays en andere kunststof tuinbouwproducten uit PCR-kunststof. Neem contact op met uw vertegenwoordiger voor de beste oplossing.

Voor meer informatie:
E: lau@themaplant.nl
E: info@krimpen.nl
www.krimpen.nl

Publicatiedatum: