Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gartenbau Hörnes heeft primeur met nieuwe transplanter Visser & Mayer

Gartenbau Hörnes in Viersen, Duitsland is de allereerste teler die de nieuwste ontwikkeling binnen de wereld van Visser Transplanters in handen heeft; de Visser Multi Planter. Deze nieuwe transplanter is ontwikkeld om direct op de carrousel van een Mayer 2400 potmachine te planten. Uitgerust met 12 draadloze grijpers die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen wordt de maximale capaciteit bereikt, tijdens het planten tot wel 4 planten per pot.


Visser Multi Planter – Mayer 2400DR

Geen onproductieve wachttijden meer
Uitgerust met 12 draadloos bediende grijpers is de Visser Multi Planter uiterst nauwkeurig en kan hij tot 4 planten op een vaste positie in een pot planten. Doordat de grijpers in staat zijn om een XY beweging los van de balk maken, kunnen ze onafhankelijk van elkaar bewegen. Op deze manier kunnen beide aanvoerbanden optimaal worden benut, zodat alle grijpers 100% van de tijd in beweging zijn. Dit betekent geen onproductieve wachttijden meer voor inkomende trays. Hans Hörnes: “Als de eerste aanvoerlijn bijna leeg is, zal het juiste aantal grijpers deze laatste planten pakken, terwijl de andere grijpers al naar de tweede lijn gaan. Omdat alle grijpers constant in beweging zijn, werkt de machine simpelweg de hele tijd en wordt de hoogst mogelijke capaciteit behaald. ”

Betere grijpkracht, meer flexibiliteit
Door gebruik te maken van nieuwe technieken is de Visser Grijper verbeterd met meer precisie, hogere snelheid en betere grijpkracht. De draadloze grijpers worden niet beperkt door kabels of slangen, en kunnen worden vervangen door middel van een snelwisselsysteem. Klaus Hörnes: “Door de verbeterde grijpkracht kan de grijper 100% van de planten oppakken zonder dat er een opdruk-unit nodig is. Zelfs planten met geharde wortels kunnen gemakkelijk worden getransplanteerd en blijven niet steken in de trays."

Door eenvoudig het programma op het touchscreen te veranderen, wordt het bereik van de grijpers wijder om grotere plugmaten aan te kunnen. De eenvoudig verstelbare zijgeleiding op de aanvoerbanden helpt om binnen enkele seconden naar een ander soort tray te wisselen.

De nieuwe Visser Multi Planter is ontwikkeld om perfect aan te sluiten op de Mayer 2400 potmachine. De TM 2400 onderscheidt zich net zo goed door het brede scala aan potmaten dat gebruikt kan worden als door zijn pieksnelheden tot wel 7.000 potten per uur. De Visser en Mayer combinatie kan een groot spectrum aan verschillende planten aan, en kan hoge capaciteiten behalen zonder onnodige wachttijden van grijpers.

Hans Hörnes; “Het mooie van dit project was de samenwerking met Mayer en Visser. Visser luisterde echt naar onze ideeën en implementeerde al onze wensen in de transplantlijn. Dit resulteerde in een veelzijdige en nauwkeurige lijn die alles kan wat we ervan verwacht hadden."

Breed scala aan mogelijkheden
De Visser Multi Planter kan worden uitgerust met een divers aantal grijpers, beginnend bij 6 tot 12 grijpers. De machine kan worden gebouwd met verschillende in- en uitvoeropties waarbij de keuze wordt geboden tussen één of twee kettingbanen. De veelzijdigheid wordt nog meer vergroot doordat de machine ook kan worden gebruikt voor het verplanten van tray naar tray.

Deze veelzijdig transplant combinatie illustreert volgens de beide leveranciers hoe de hoogwaardige producten van de beide partijen voor automatiseringstechnologie elkaar aanvullen. Neem voor meer informatie contact op met Joshua Beuk via [email protected] of Laurens Mes via [email protected]

Voor meer informatie:
Visser Horti Systems
[email protected]
https://viscongroup.eu/plant-technology/ 

Publicatiedatum: