Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alle ballen op de minigerbera

Van Veen Gerbera en Barendse Gerbera’s fuseren per 1 januari

Minigerberateler Van Veen Gerbera (De Lier) fuseert met grootbloemige gerberateler Barendse Gerbera’s (Naaldwijk) tot één bedrijf. De samenwerking is tot stand gekomen uit strategische overwegingen. Het samengaan van de twee bedrijven zorgt voor extra groeimogelijkheden, een efficiëntieslag en verdere specialisatie van taken.

Historie 
In het verleden hebben de betrokken families Van Veen, Groenewegen en Barendse jaren samengewerkt en gepionierd in de gerberateelt. Door het samengaan van deze familiebedrijven leidt deze voorgeschiedenis nu tot één bedrijf met een veelbelovende toekomst. Op termijn - de planning is medio 2022 - zal de locatie in Naaldwijk worden omgebouwd tot productie van minigerbera’s. Alle minigerbera’s worden afgezet via Colours of Nature. 

Barendse Gerbera’s 
Barendse Gerbera’s is opgericht in 1968 door Theo Barendse en in 1979 overgeschakeld naar de teelt van gerbera. Het bedrijf wordt nu gerund door Peter Barendse. In 2008 is geïnvesteerd in een gloednieuw bedrijf, op steenworp afstand van de oude kwekerij aan de Hoge Geest in Naaldwijk. Het huidige bedrijf is bijna 3 ha groot en voorzien van alle moderne teelttechnieken om een topkwaliteit gerbera te produceren. Barendse is lid van coöperatie Summit Gerbera, waarbinnen de grootbloemige rassen worden vermarkt.  

Van Veen Gerbera 
Van Veen Gerbera is een familiebedrijf dat gerbera's teelt op twee locaties, aan de Hofzichtlaan en aan de Kasteelweg in De Lier. De gerberakweker teelt minigerbera’s in grote volumes. Van Veen Gerbera is lid van Colours of Nature, een Nederlandse coöperatie van minigerbera telers.

Voor meer informatie:
Van Veen Gerbera
De Lier, Hofzichtlaan 6a
2678 NC De Lier
www.vanveengerbera.nl

 

Barendse gerbera's
Hoge Geest 53A
2671 LK Naaldwijk
T +31 174610303
E: info@barendsegerberas.nl
www.barendsegerberas.nl

Publicatiedatum: