Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cold Water Peeling"-etiketten van Contact besparen energie en reinigingsmiddelen

"Afwasbare etiketten maken systemen voor hergebruik nog duurzamer"

Op herbruikbare (plastic) producten als kratten en etiketstekers zitten etiketten die na de reiniging vaak niet helemaal of helemaal niet los hebben gelaten. Wanneer zulke kratten vervolgens weer geëtiketteerd worden, kan dit tot problemen leiden zoals bijvoorbeeld onleesbare teksten of niet-scanbare barcodes. "Daardoor kunnen fouten bij het verhandelen, verzenden of leveren van de kratten ontstaan. Juist in sectoren waarin efficiënte logistieke processen belangrijk zijn, dus vooral bij snel bederfelijke levensmiddelen, mogen zulke fouten niet gebeuren", weet Harald Jantzen van Contact.

De nieuwe oplossing van het bedrijf – etiketten die al bij lage temperaturen en zonder chemicaliën zonder problemen oplossen – moet uitkomst bieden: "Natuurlijk speelt bij de productie, het transport en de verkoop van levensmiddelen de hygiëne een grote rol. Daarom moeten kratten en dergelijke vaak gereinigd worden. Dit stelt hoge eisen aan het etiket. Het moet, in een meestal vochtige en koele omgeving, goed hechten maar moet zich later ook weer zonder problemen en zonder resten achter te laten af laten wassen. Onze afwasbare etiketten, met cold water peeling kleefmiddel (G 7 CWP) voldoen aan deze eisen.“


Harald Jantzen, Eva Joho en Kay Wagner 

Lastige etiketten zorgen voor meerdere problemen voor aanbieders van poolsystemen: "Om gebruikelijke etiketten geheel van kratten te verwijderen, is er heet water, gewoonlijk tussen de 50 en 70°C, en reinigingsmiddel nodig. Wanneer dat nog niet voldoende is moeten de etiketten met speciale hogedrukreinigers verwijderd worden. Water- en energieverbruik zijn dus zeer hoog en er ontstaat extra belasting door reinigingsmiddelen in het water. Onze cold water peeling etiketten lossen reeds bij 35°C op en bieden voor al deze problemen een duurzame oplossing.“

De noviteit bevindt zich nog in de testfase, maar tot nu toe zijn de aanbieders van hergebruiksystemen tevreden, weet Harald: "De etiketten besparen kosten en bronnen. Tegelijkertijd vermijden ze het gebruik van chemicaliën, die dan in contact met groenten, fruit en andere verse levensmiddelen zouden kunnen komen."

Voor meer informatie:
Harald Jantzen 
K-D Hermann GmbH
contact Auszeichnungssysteme
Tel. (doorkiesnummer): +49 6272 922-420
Mobiel: +49 (0)1725671973
E-mail: [email protected]  
Web: www.contact-online.de   

Publicatiedatum: