Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Starten met MPS-ABC milieuregistratie, hoe werkt dat precies?

Door veranderende eisen van marktpartijen moeten steeds meer (kleine) kwekers starten met geborgde digitale milieuregistratie. Kwekers zien vaak op tegen administratieve rompslomp en ingewikkelde computerprogramma’s.

Area manager Raymond Scheepens is verantwoordelijk voor een wereldwijd netwerk van MPS-coördinatoren die kwekers helpen met het opstarten van hun MPS-ABC registratie.


Raymond Scheepens bij LKP Plant

“De afgelopen 25 jaar hebben we samen met kwekers hard gewerkt om onze registratietool zo optimaal mogelijk in te richten. De registratieomgeving staat als een huis en is snel en makkelijk in gebruik”.

Scheepens begrijpt dat het in het begin misschien lastig is waar te beginnen met registreren. "Daarom helpen we zonder uitzondering iedere klant met het opstarten van de registratie. Dit kan door middel van een afspraak op het bedrijf zelf of via een online meeting. En we gaan pas weg als alles werkt en helemaal duidelijk is!” lacht hij.


Scheepens: “We richten samen met de kweker zijn persoonlijke registratieomgeving in.”

Maar hoe werkt zo’n opstartgesprek precies? Scheepens schetst een aantal onderdelen die tijdens een opstartgesprek altijd aan bod komen:

  • Het instellen van de registratievoorkeuren. Wat wil een kweker allemaal registreren en op welke manier wil hij dit doen. Alles wat niet verplicht is om te registreren kan worden in- of uitgeschakeld, naargelang de voorkeur van de kweker;
  • Het samen aanmaken van een teeltplan;
  • Het eventueel samen aanmaken van het beheer van de voorraad , zodat de voorraad eenvoudig kan worden bijgehouden;
  • Verder wordt er gedetailleerd uitgelegd hoe het registreren van verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en water in zijn werk gaat.
  • Is er ook sprake van MPS-GAP wat de kweker heeft of wil behalen? Dit kan ook meegenomen worden in de registratie

Hebben kleine kwekers eigenlijk wat aan deze registratie? Volgens Scheepens wel: “Een van onze MPS-ABC kwekers (die ook MPS-GAP en MPS-ProductProof heeft behaald) kweekt op slechts 0,5 ha. Ze is al jaren een enthousiast gebruikster want ze gebruikt de tool om te vergelijken hoe ze het bijvoorbeeld presteert qua verbruik ten opzichte van andere kwekers met hetzelfde product op grotere bedrijven. Daarnaast is ze zichtbaar voor de handel via online portalen.”

MPS biedt een one-stop-shop service, waarbij alles onder één dak te vinden is; de milieuregistratie via MPS en de borging door middel van audits en monsternames door zusterorganisatie MPS-ECAS. Hiernaast hanteert MPS tegenwoordig een scherpe instapprijs, en zijn tarieven over de gehele linie scherp, transparant en zonder verborgen kosten.

Voor meer informatie:
MPS 
T: 0174-615715 
E: info@my-mps.com 
www.my-mps.com

 

Publicatiedatum: