Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Willburg tilt sortering Kwekerij Van der Valk naar hoger plan

Kwekerij van der Valk BV is gespecialiseerd in teelt van seizoensproducten in de tuinbouw. Binnen het assortiment neemt de Helleborus niger een belangrijke plaats in. Om de klant een homogeen resultaat te bieden, worden deze planten in de huidige situatie met het blote oog gesorteerd. Door deze menselijke factor is de nauwkeurigheid en snelheid niet altijd op gewenst niveau. Met deze probleemstelling in het achterhoofd werd begin van dit jaar Willburg Projecten B.V. benaderd.

Voor dit probleem had Willburg Projecten de volgende oplossing. Het sorteersysteem maakt gebruik van een 3D camera. Deze camera maakt in enkele milliseconden een serie beelden van de plant, welke worden omgezet in pixels. Deze pixels worden geteld door het systeem en op basis hiervan gesorteerd en op de juiste transportbaan overgeduwd. Als het systeem moet kijken naar de hoogte, dan zendt de camera lichtpulsen naar beneden. Het hoogste punt van de plant is het snelste terug en zo weet het systeem hoe hoog de plant is. Het sorteersysteem kan dus op zowel hoogte als op volume sorteren waardoor dit systeem gebruikt kan worden voor een groot variƫteit aan planten.

Het sorteren van planten is niet nieuw voor Willburg Projecten, maar simultaan sorteren en leeghalen van de planten die over de transportbanden wel. Ook meerdere transportbanden per sortering geven is niet vaak voor gekomen. De 24 transportbanden worden in zes sorteringen verdeeld. Aan het einde van de band zijn er schakelaars waarmee kan worden aangegeven welke band wordt leeggehaald. Andere banden van die sortering blijven werken. Het sorteersysteem stopt dus niet als er wordt leeggehaald.

Om tot een homogene sortering per tray te komen, sorteert Kwekerij van der Valk de planten nog op vitaliteit en status van bloei. Dit wordt gedaan op een tafel aan het einde van de transportbanden.

Voor meer informatie:
Wilburg Projecten
Blekerstraat 5
2222 AN Katwijk
T: +31 (0)71 408 83 26
E: info@willburgprojecten.nl
www.willburgprojecten.nl

 

Kwekerij van der Valk
Kleine Achterweg 54
2671 LV Naaldwijk
T: +31 174 630 906
E: info@patioplant.nl
https://patioplant.nl/ 

Publicatiedatum: