Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Metrolina Greenhouses breidt uit

Amerikaanse kwekerij verwacht komende vijf jaar sterke groei

Na drie hectische weken is Metrolina Greenhouses op weg naar het einde van het kerstseizoen. Tot nu toe is de vraag positief en zien ze in vergelijking met vorig jaar een aanzienlijke toename van de afzet. Mariah Holland, hoofd marketing van het Amerikaanse bedrijf met locaties in Huntersville en York, geeft uitleg over de plantenkwekerij. "We verwachten in de komende jaren een sterke groei en zijn er klaar voor om aan de consumentenvraag te voldoen met meer producten en nieuwe productlijnen."

Poinsettiaseizoen
Metrolina begon eind juni met het planten van de kerststerren. In Hunterville zijn 3,1 mln planten gekweekt. In slechts één maand, van half november tot half december, verlaat dit enorme aantal kerststerren de kas om op weg te gaan naar groothandelaren verspreid over Noord en Midden-Amerika.

Stijgende vraag naar witte kerststerren 
De traditionele rode kerstster is nog steeds de bestseller, ongeveer 90% is rood. Maar de vraag naar wit, dat 5% van het totaal voor zijn rekening neemt, groeit al een paar jaar. Holland: "Sinds we met de Princettia-wit, die een echte witte kleur heeft, werken zien we de vraag toenemen. De consument is er dol op." 4% van de gewassen bestaat uit speciale soorten en 1% wordt geverfd in blauwe en paarse tinten.

De video toont hoe Poinsettias worden geverfd bij Metrolina Greenhouses.

Toegevoegde waarde
De kerstster is een populair gewas en in de loop der jaren is het aanbod sterk toegenomen. Waarin verschilt Metrolina Greenhouses van de andere kerstster-aanbieders op de markt? Holland: "We proberen waarde toe te voegen door ze aan te bieden in verschillende maten, verschillende verpakkingen, enz. Al met al wordt dit zeer gewaardeerd."

Toenemende vraag over de hele linie
Niet alleen de vraag naar kerststerren, maar ook de vraag naar alle andere soorten planten in hun assortiment (waaronder winterharde planten, eenjarige zomerbloeiers, planten voor hanging baskets, perkplanten en vaste planten) is het afgelopen jaar toegenomen. Holland: "We zijn erg dankbaar dat we een goed jaar hebben gehad. Door thuiswerkers als gevolg van de pandemie is de belangstelling voor planten in het algemeen gegroeid. En niet alleen de vraag onder de 'gewone' consumenten is gestegen. We hebben ook nieuwe klanten in de sector verwelkomd."

Uitbreiding van het areaal
Metrolina in Huntersville is naar verluidt de grootste verwarmde kas (meer dan 200 ha) in de VS. Daarnaast hebben ze een tweede locatie in York, waar de teler 175 ha buitenruimte ter beschikking heeft. Omdat ze voor de komende jaren een groei van de vraag verwachten, breiden ze het areaal op beide locaties uit. "In Huntersville zijn we van plan om 13 ha kas toe te voegen en we zijn van plan om 40 ha buitenkweekgebied toe te voegen in York, waar we ook een aantal koude tunnels zullen plaatsen."

Voor meer informatie:
Metrolina Greenhouses
Mariah Holland
mariah@,metrolinagreenhouses.com 
www.metrolinagreenhouses.com

Publicatiedatum: