Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerlingen De Kei geven tulpen weg

Al jaren verkopen leerlingen van De Kei in Hippolytushoef (Noord-Holland) zelf opgekweekte tulpen om de kas te spekken. Dit keer gaat het anders: de tulpen gaan naar mensen die het in deze tijd moeilijk hebben. Iedereen mag daarvoor suggesties aandragen.

Net als andere basisscholen doet De Kei uit Hippolytushoef mee aan de zogenoemde Tuinbouw Battle van Greenport Noord-Holland Noord. Leerlingen van groep 7/8 verzorgen geschonken tulpenbollen op een geleende, mobiele teeltinstallatie. De tulpen mogen vervolgens worden verkocht en de opbrengst gaat naar de school.

Maar dit jaar dus niet, leggen Daantje (11), Ramon (9), Silke (11) en Bor (10) van groep 7/8 uit. "Nu gaat het naar mensen die het moeilijk hebben of die wat vervelends hebben meegemaakt", zegt Silke. Ramon: "We kwamen op het idee omdat het een zware tijd is vanwege corona. Maar het is niet alleen voor mensen die het nu zwaar hebben, maar ook voor mensen die het zwaar hebben gehad."

De leerlingen van De Kei zijn op zoek naar mensen die in deze tijd wel een aardigheidje kunnen gebruiken. Iemand aanmelden - voorzien van een reden of verhaal - kan via de mail: bor.stoop@obsdekei.nl  Een belletje kan ook, tussen half twee en twee uur naar 0227 - 591937. De leerlingen maken donderdag een keuze en willen de bosjes vrijdag langs brengen.

Meer informatie leest u hier.

Publicatiedatum: