Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ProCC tilt arbeid- en teeltregistratie Royal Roses naar hoger plan

Royal Roses, kweker van een aantal bekende rozen en snij-hortensia’s, is een samenwerking gestart met ProCC. Zo worden de bijzondere rozen en snijhortensia’s feilloos geregistreerd.

In het groene gebied van Stompwijk staan de kassen van Royal Roses. Drie hectare kassen vol prachtige bloemen. Het ruim 40 jaar oude bedrijf is bekend als kweker van een aantal bijzondere bloemen, waaronder de klassieke ‘Red Naomi’ die zijn naam heeft te danken aan supermodel Campbell. Al een aantal jaren gaat de klassiek rode roos vanuit de kassen van het familiebedrijf met tienduizenden elke dag de grens over. Net als een aantal bijzondere rassen snijhortensia.

De derde generatie die inmiddels aan het roer staat, heeft van Royal Roses een hypermodern bedrijf gemaakt. Daarom willen Mickey Hogervorst en zijn broer werken met een arbeid- en teeltregistratie-systeem dat past bij hun bedrijfsfilosofie. Dat vonden ze bij ProCC. Het systeem dat het Vlaardingse bedrijf biedt, is flexibel en zeer geschikt voor de kleinere glastuinbouw. "De prijs-kwaliteit die zij bieden, heeft de doorslag gegeven.”

De software is geïnstalleerd en gekoppeld met de rozensorteermachine. "Zonder die koppeling hebben we natuurlijk geen werkend systeem. Nu zien we exact hoeveel rozen er in een container zitten en naar welk pad en welke medewerker de container te herleiden is. We hebben een druk bedrijf met circa 25 mede-werkers. Zo weten we wat er gaande is en hebben we optimaal inzicht,” zegt Mickey.

Met circa 40.000 bloemen die vanuit Stompwijk dagelijks naar de veiling worden gebracht, is het nodig om de bedrijfsprocessen goed in kaart te hebben. In de rozenkassen wordt nu naar alle tevredenheid gewerkt met het arbeid- en teeltregistratiesysteem van ProCC. In de kassen waar snijhortensia’s groeien, volstaat een registratie van arbeidsuren. Mickey: "Hier maken we geen gebruik van een sorteermachine omdat deze bloemen nog met de hand worden gebost. Wel houden we per soort bij hoeveel uur er per handeling ingaat. Dit geeft inzicht in de aantallen die per soort worden gesneden.”

Voor meer informatie:
ProCC
 
Publicatiedatum: