Productgroep Kalanchoë klaar voor een duurzame toekomst met 100% FSI

De productgroep Kalanchoë is de eerste productgroep waarvan alle Nederlandse jaarrond aanvoerders naast een milieucertificaat ook een G.A.P. certificaat hebben en daarmee voldoen aan de eisen van FSI.

Vanaf 1 januari 2021 zijn kwekers die aanvoeren op de Royal FloraHolland marktplaats verplicht een digitale milieuregistratie te voeren. Een jaar later (1 januari 2022) komt daar het verplichte milieucertificaat bij. Royal FloraHolland gaat de nog niet gestarte kwekers helpen om met registreren te beginnen, onder andere door het geven van informatie en persoonlijke hulp van het Supportteam.

Om kwekers tegemoet te komen wordt de handhaving stapsgewijs ingevoerd op basis van omzetgrootte. Dit geeft kwekers met een lagere omzet en kwekers buiten Nederland meer tijd om zich te oriënteren op de opties voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Ook is er rekening gehouden met uitzonderingen en bijzondere situaties. Zo is er een stoppersregeling voor lid-aanvoerders die overwegen om op de korte termijn te stoppen met hun bedrijf.

Kosten & baten
In dit artikel op de website van FloraHolland komt ook kalanchoë-teler en -veredelaar André Lankhaar, voorzitter van de FPC Kalanchoë, aan het woord. Hij benadrukt dat certificeren niet gratis is maar, zo is zijn overtuiging, gemaakte kosten komen 'vanzelf' weer terug in de vorm van verkregen inzicht en daarop in te voeren verbeteringen op het bedrijf.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.