Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde veiligheid voor transportvloten met video-intelligentie

Trimble stelt transportbedrijven in staat de veiligheid op de Europese wegen te verbeteren met zijn Video Intelligence-oplossing. Vlooteigenaren kunnen ongevallen reconstrueren met videobeelden van extern gerichte breedhoek camera's om ze te helpen beschermen in geval van een ongeval. In combinatie met Trimble's telematicagegevens kunnen de videobeelden worden gebruikt om chauffeurs te coachen en te begeleiden om zo de veiligheid van hun chauffeurs te vergroten. De uitbreiding van Video Intelligence naar de Europese markt maakt deel uit van Trimble's toewijding om transportbedrijven te helpen zich te beschermen tegen mogelijke ongevallen en de veiligheid te verbeteren voor hun chauffeurs en andere weggebruikers.

Meer dan een standaard dashcam
Video Intelligence is meer dan een standaard dashcam. De oplossing bestaat uit een serie breedhoek camera's die de situatie op de weg voor, aan de zijkanten en achter de vrachtwagen vastleggen, in combinatie met een digitale videorecorder (DVR). De transporteur kan eenvoudig de beelden op aanvraag opvragen voor een bepaalde periode via een beveiligd, webgebaseerd videoportaal. De oplossing koppelt de camerabeelden aan de telematicagegevens van Trimble, wat resulteert in een intelligent platform dat Onboard Event Recording (OER) via de Trimble boordcomputer combineert met video. De oplossing met vier camera's kan worden uitgebreid met breedhoek camera's aan beide zijden van de truck om een ​​360 graden beeld te krijgen.

Zowel preventie als bescherming
De Video Intelligence-oplossing van Trimble activeert video van het Fleet Management System (FMS) van een vrachtwagen, waardoor de traditionele analyse van chauffeurs en vrachtwagens aanzienlijk wordt verbeterd. "De mogelijkheid om videobeelden te gebruiken in combinatie met FMS-gegevens geeft een duidelijk beeld van wat er op de weg gebeurt. Het biedt transportbedrijven zowel preventie als bescherming en objectief bewijs voor verzekeringsclaims", zegt Peter Huysmans, algemeen directeur van Trimble Transport & Logistiek voor EMEA.

State-of-the-art en bewezen technologie
Video Intelligence is ontwikkeld door Trimble Transportation en is wereldwijd al op grote schaal geïnstalleerd. Huysmans: "De waarde van Video Intelligence is in de praktijk al meerdere keren bewezen. Bij een ongeval maakt videobewijs het makkelijker om een ​​chauffeur vrij te spreken. Wanneer video gecombineerd wordt met data uit de Trimble boordcomputer, kunnen transportbedrijven specifieke rijstijltrainingen creëren. Deze oplossing levert een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid. ”Voor meer informatie:
Chris Boogaard 
Trimble Transport & Logistics
+31 184 676 666
chris_boogaard@trimble.com 

Publicatiedatum: