Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
distributie middels order picken

Logistieke doorlooptijd Eelde klimt terug naar oude niveau

Op maandag 21 september 2020 ging Eelde Toekomstvast officieel van start. De implementatie van order picken resulteerde de eerste weken nog in langere doorlooptijden dan klanten gewend waren. Sinds de livegang is wekelijks verbetering te zien in de doorlooptijd. De afgelopen weken is het team in Eelde erin geslaagd een stabiele doorlooptijd te realiseren.

Na een jaar intensieve voorbereiding vindt de distributie in Eelde nu plaats volgens het concept van fulfilment. Hierbij is order picken de standaard voor distributie. De implementatie van de nieuwe logistieke methode resulteerde de eerste weken in langere doorlooptijden. Sinds vorige week maandag zijn de doorlooptijden stabiel.

Thomas Bugel, locatiemanager Eelde: "Naast dat we sinds livegang tevreden zijn over het verloop van het veilproces, hebben we inmiddels meer dan een week een stabiel en acceptabel niveau voor onze doorlooptijd. Daar zijn we natuurlijk blij mee, maar we zitten nog niet op het oude niveau van voor 21 september. Voor klanten vraag dit soms nog om enige flexibiliteit. Mede dankzij hun constructieve houding lukt het ons om snel te verbeteren. Daar werken we dagelijks aan. In de regel ontvangen kopers nu uiterlijk anderhalf uur na het einde veilen hun handel. Richting de piek voor de feestdagen streven we ernaar de producten structureel op tijd bij de klanten te bezorgen. Die garantie willen we onze klanten ├ęcht kunnen geven."

"Sinds de livegang van Eelde Toekomstvast veilen we uitsluitend nog via Kopen op Afstand (KOA). We zien dat klanten door KOA nu vaker inkopen dan voorheen. Ook Klokvoorverkoop (KVV) laat wekelijks een stijgende lijn zien. Steeds meer kwekers en kopers maken gebruik van deze dienst."

bron: FloraHolland

Publicatiedatum: