Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Digitale vrachtbrief geïntegreerd in emballage platform zorgt voor volledige transparantie

Door een complementaire samenwerking tussen Greenlines, TransFollow en Bexter is het nu mogelijk om de emballage-administratie in de sierteeltketen direct en betrouwbaar te digitaliseren. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit de wens om de emballageadministratie direct te verwerken met een officiële e-CMR, waardoor de administratie van het nationale en internationale transport wordt vereenvoudigd, juridisch zeker en efficiënter gemaakt.

Grensverleggende digitalisering
Greenlines Retail, logistiek dienstverlener van bloemen- en plantenvervoer binnen de Benelux, legt de focus op slimme organisatie van logistiek. Belangrijke uitdaging in de sierteeltketen is het realtime inzichtelijk hebben van emballage. Het verlies zit hem niet alleen in verdwenen emballage, maar ook in waar de emballage zich bevindt en of er voldoende voorraad is. Dit zijn grote uitdagingen in de sierteeltsector. Deze schade zit deels in verdwenen emballage, maar ook in de tekorten en eventuele vertragingen in het logistieke proces.

Greenlines is een tevreden gebruiker van het digitale platform TrackOnline, een product van Bexter, waarin zij emballage beheert en registreert. De vervoerspartners van Greenlines waaronder Selman, Ekotrax en Stet, gebruiken de TrackOnline mobiele app waardoor alle relevante partijen in de keten direct inzicht hebben in de emballagesaldo’s. Een logische vervolgstap voor zowel Greenlines als Bexter was de volledige integratie met het onafhankelijke e-CMR platform van TransFollow. Door de integratie van de e-CMR met TrackOnline is de administratie van het goederenvervoer en de emballage volledig juridisch zeker gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

De voorwaarden voor een succesvolle nationale en internationale samenwerking
De integratie van de e-CMR vereenvoudigt de samenwerking in de keten. ‘Als je kijkt naar partijen in de sierteelt, die zowel nationaal als internationaal actief zijn, dan is de koppeling tussen TransFollow en TrackOnline, voor TrackOnline gebruikers, eigenlijk een voorwaarde voor een succesvolle (internationale) samenwerking. Je kijkt naar dezelfde eenduidig vastgelegde data en hebt niet te maken met taalbarrières of onleesbare vrachtbrieven. Bovendien draagt deze koppeling bij aan de duurzaamheid, omdat alles gedigitaliseerd en geautomatiseerd is’, zo stelt Toon de Jong, commercieel directeur van Bexter. Hier haakt Jörgen Hensgens, directeur van TransFollow op in: ‘De combinatie van Transfollow en TrackOnline is uniek! Hiermee maken we een volgende stap in het digitaal verbinden van de keten én ontzorgen we klanten met betrekking tot hun emballage administratie.’

Transparantie in de keten
Een volledig digitaal logistiek proces is steeds meer gewenst en vereist. Door de integratie van de e-CMR wordt data juridisch zeker vastgelegd, uitgewisseld en kijken diverse partijen in de keten veilig naar dezelfde data. Op deze manier ontstaat er transparantie in de keten, waardoor minder fouten worden gemaakt en processen soepeler verlopen. Dit sluit aan met de visie op de toekomst, zo stelt Arno Driessen, directeur Greenlines: ‘Met een blik op de toekomst willen wij steeds meer toewerken naar ketentransparantie. Door samen naar dezelfde data te kijken worden fouten voorkomen en is er minder miscommunicatie. Met de integratie van de e-CMR werkt de gehele keten een stuk eenvoudiger, sneller en efficiënter.’

Voor meer informatie over de integratie van de digitale vrachtbrief in het emballage platform TrackOnline: www.trackonline.com of neem contact op met Rob Heshusius via r.heshusius@bexter.nl of (015) 750 10 50. Voor meer informatie over de digitale vrachtbrief TransFollow, ga naar www.beurtvaartadres.nl of bel Paul Knoop, Business Unit Manager Digitale Vrachtbrief e-mail: pknoop@beurtvaartadres.nl, tel. +31 (0) 6 462 781 73.

Publicatiedatum: