Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse bloementeler stapt over op cannabis

Het farmaceutische bedrijf Rua Bioscience gaat in zee met een van Nieuw-Zeelands' grootste bloementelers. Medbloom werd opgericht door Frans en Suzette van Dorsser, eigenaren van de kwekerij Blooming Hill Flowers in Pukekohe, en richt zich op de kasteelt van medicinale cannabis. 

Medbloom heeft een commerciële overeenkomst getekend om cannabisplanten te telen en te leveren aan Rua. Rua verwerkt dit in de farmaceutische productiefaciliteit in Gisborne tot medicinale cannabisproducten voor farmaceutische doeleinden. Volgens de overeenkomst zullen de twee bedrijven ook samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de teelt van medicinale cannabis. 


Suzette en Frans van Dorsser, eigenaren van Medbloom, met de directeur van Rua Science, Rob Mitchell en medeoprichter  en Kaihautu Manu Caddie van kwekerij Blooming Hill Flowers’ Pukekohe.

Frans en Suzette exploiteren momenteel 20.000 m² aan kassen in Pukekohe en Medbloom ontwikkelt een speciale faciliteit voor de teelt van cannabis op dezelfde locatie. 

"We zijn ontzettend blij dat Medbloom zich heeft aangesloten bij Rua," zegt Rob Mitchell, directeur van Rua. "Frans en Suzette hebben de ervaring, netwerken en infrastructuur die belangrijk zijn om onze ambitieuze exportdoelen te behalen voor gedroogde cannabisbloemen, die we overeen zijn gekomen met onze Duitse distributeur. Met dit partnerschap kan Rua snel opschalen en innovaties realiseren voor de huidige en toekomstige teeltactiviteiten in Ruatorea."

"Met dit partnerschap kunnen we de toegang tot cannabisplanten snel vergroten. Deze planten voldoen aan onze kwaliteitseisen voor de export en zijn een goede aanvulling op onze indoor teeltactiviteiten in Ruatorea."

"Het biedt ook geografische diversiteit voor een consistente levering van bloemen aan onze eigen gespecialiseerde farmaceutische productiefaciliteit in Gisborne."

"Dit is een volgende belangrijke stap, nu we binnenkort kapitaal willen aantrekken en de beurs op willen gaan."


Frans & Suzette van Dorsser, eigenaren van Medbloom, hebben momenteel ongeveer 20.000 m² aan kassen voor de teelt van snijbloemen. Deze zijn bestemd voor de lokale markt. 

"Medbloom heeft twee generaties teeltervaring in kassen op grote schaal. Dit kunnen we gebruiken in Ruatorea om uit te breiden, zodra we hebben bewezen dat er een markt is voor cannabisbloemen uit zowel indoor teelt als kasteelt," zegt Panapa Ehau, oprichter en bestuurslid van Rua.  

Frans van Dorsser kwam 32 jaar geleden met zijn ouders uit Nederland naar Nieuw-Zeeland en de familie heeft nog altijd contacten met de Nederlandse bloementeeltsector. 

"We werken samen met experts in plantwetenschap en beschermde gewassen in Nederland aan geavanceerde oplossingen voor het teeltproces van cannabis, van kasontwerp, klimaatbeheersing en ziektebestrijding tot groeimedia en fertigatie," zegt Frans.

"We zijn blij met de mogelijkheid om tientallen jaren ervaring in de commerciële bloementeelt in te zetten voor medicinale cannabis. De productie van farmaceutische producten vergt extra infrastructuur en productiestappen, maar we weten hoe we succesvol kunnen telen op grote schaal en we wilden graag onderdeel uitmaken van het verhaal van Rua Bioscience, omdat we datgene wat ze in Tairāwhiti creëren graag willen ondersteunen."

Voor meer informatie:
Rua Bioscience
www.ruabio.com 

Publicatiedatum: