Grote hoeveelheden bloembollen Darwin tulpen beschikbaar deze zomer

Nu ze in de VS beginnen met het planten van de bloembollen voor het herfstseizoen, sluit het Nederlandse bedrijf A.D.R. zijn oogstseizoen af. 

Met drie graafmachines tegelijk kan het bedrijf tot 18 hectare bloembollen per dag oogsten, waarbij de tijd wordt verdeeld tussen het primaire teeltbedrijf in de Bollenstreek en het secundaire teeltbedrijf in Noord-Holland.

Dit jaar hebben ze een uitzonderlijke groei en oogst meegemaakt met hun kerngewas en specialiteit; Darwin Hybride Tulpen. Darwin Hybride Tulpen zijn de beste en meest populaire klasse tulpen voor landschapsprofessionals, gemeenten en botanische tuinen. Ze worden gewaardeerd om hun levendige kleuren, enorme bloei (tot ruim 15 cm breed), hoogte (tot ruim 60 cm hoog), blijvende eigenschappen, warmtetolerantie en het vermogen om het meest winderige, regenachtige voorjaarsweer te weerstaan.

Afgelopen herfst hebben ze 12 vari√ęteiten van Darwin Hybrid geplant, die deze zomer tientallen miljoenen bollen op hebben geleverd; Apricot Impression, Big Love, Design Impression, Golden Parade, Lalibela, Novi Sun, Parade, Parade Elite, Pink Impression, Red Impression, Van Eyk en Wedding Dress, een nieuwe, exclusieve tulp van Ruigrok, die dit najaar voor het eerst commercieel verkrijgbaar is in de Verenigde Staten.

"We zijn ontzettend blij dat het grootste deel van onze oogst van de Darwin Hybrid dit seizoen tot 14+ cm groot is, wat bijna 20% groter is dan de industriestandaard voor een tulpenbol van topformaat. De oogst van dit jaar heeft de verwachtingen overtroffen wat betreft de grootte van de bloemen en voldoet nog steeds aan onze strenge kwaliteitsnormen", aldus het bedrijf in een update.

Voor meer informatie:
A.D.R. Bulbs
ADRbulbs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven