Deze Westlandse wegen zijn onbegaanbaar bij hevige regen

Het heeft de afgelopen tijd flink gehoosd. Met de klimaatverandering die gaande is, ligt het in lijn der verwachting dat dit soort extreme buien vaker plaats gaan vinden. Dat heeft ook consequenties voor de bereikbaarheid van het Westland.

In de Omgevingsvisie 2.0 is een kaartje opgenomen waarop te zien is dat een flink stuk van de Wippolderlaan aan de zuidkant van Wateringen, een deel van de Zwartendijk tussen Monster en Naaldwijk, knooppunt Westerlee en de deel van N223 bij De Lier onbegaanbaar worden bij een bui van 100 millimeter in 2 uur tijd. Op dat moment ontstaan waterdieptes van 30 centimeter of meer.

Andere wegen zijn bij hevige buien enkel voor calamiteitenverkeer begaanbaar. 

Bekijk hier de Omgevingsvisie 2.0, met daarin o.a. ook een visie op glastuinbouwontwikkeling in Westland, hier in zijn volledigheid

Verhoogde wegen
Westland gaat onderzoeken of de hoofdinfrastructuur verhoogd aangelegd kan worden, als extra veiligheidsmaatregel bij mogelijke overstromingen in de toekomst. Ook onderzoeken we hoe mensen naar hoger gelegen gebieden geëvacueerd kunnen worden zonder dat zij het gebied hoeven te verlaten.

Tot 18 september ligt de visie ter inzage en kunnen mensen reageren, o.a. via info@gemeentewestland.nl met als onderwerp 'zienswijze omgevingsvisie'.

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.