Waar zijn de CC-containers, waar blijft het geld?

Tholen - Hoeveel stapelwagens zijn er precies opgehaald? Over die vraag hebben de veiling en een Poolse handelspartij de afgelopen jaren gesteggeld met nu als uitkomst in hoger beroep dat de veiling niet goed kan bewijzen of en hoeveel karren er zijn opgehaald.

Daarom moet de veiling nu alsnog 11 duizend euro betalen aan veilingopbrengsten, want lopende het geschil hield de veiling dat bedrag vast om de kosten voor de niet-teruggekeerde CC-containers te verrekenen. 

Aantallen en vergoedingen niet helder
Het Gerechtshof in Amsterdam deed afgelopen maand uitspraak in hoger beroep. Een eerdere uitspraak is blijven staan. Duidelijk bewijs voor levering van (de aantallen) karren ontbreekt. Zo zou de veiling met per week fluctuerende vergoedingen hebben gezwaaid en ook de exacte geleverde aantallen niet paraat hebben, terwijl slechts één keer CC-containers ter beschikken zouden zijn gesteld. 

Hoewel de veiling tegen een eerdere uitspraak van de rechter diverse punten indroeg, veranderde dat voor de uitspraak in hoger beroep niets aan de uitkomst. 'De grieven falen', zo heet het dan in juridische taal. 

Lees hier de hele zaak.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.