Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik van der Spek

Oranje gerbera profiteert van Koningsdag

Tholen -  Moederdag, Valentijn, Vrouwendag, dat zijn uiteraard de dagen waarop gescoord moet worden. Koningsdag, of hoe het dit jaar dan ook heten mag, heeft heel wat minder flower-appeal, maar dat neemt niet weg dat oranje bloemen een kans ruiken.

Dat geldt in het bijzonder voor de gerbera. Coloured by Gerbera, waarin een grote groep gerberatelers is verenigd, hebben iedere denkbare kleur in het assortiment. Oranje is binnen het assortiment met niet minder dan 60 varianten sowieso een grote categorie, en middels het verspreiden van mooie foto’s en ander promomateriaal op alle denkbare (social) media kanalen probeert men er extra aandacht mee te generen.

Klik hier voor meer foto's

Eén van de kwekers binnen het collectief is Colours of Nature uit Kwintsheul. Of de acties een beetje zoden aan de dijk zetten? “Natuurlijk, als we een leuke actie kunnen draaien doen we graag mee”, vertelt de teler Erik van der Spek. “En dat lukt vrij aardig. Met de retailpartijen waar je toch al korte lijnen mee hebt, zoals wij met de Jumbo, en in combinatie met duurzame toevoegingen als een papieren hoes, is soms best wat leuks te verzinnen. Maar we verkopen de kas er niet op leeg. Van mijn handel is 10 à 20% voor de Nederlandse markt, de rest is voor het buitenland en daar hebben ze geen Koningsdag. Bovendien is het seizoen, zeker nu het mooi weer is, eigenlijk wel voorbij.”

Ook de gerbera krijgt een knauw van de corona, maar bij Colours of Nature loopt de afzet op zich wel weer. “We zijn deze week zelfs erg druk geweest. Duitsland en Engeland zijn mijn grootste markten en mondjesmaat lijkt alles overal weer open te gaan. Ik zag gisteren wat foto’s voorbij komen van bloemisten in Engeland die toch weer een mooi assortiment hebben staan, dat is bemoedigend. Maar zonder meer, we moeten het in ons vak steeds meer hebben van concepten, en het is nu belangrijker dan ooit creatief te zijn.”

Green Housing
Over creatief gesproken: Koningsdag mag dan niet doorgaan, op het bedrijf van in Kwintsheul gaat die middag het dak eraf. Dat wil zeggen, men organiseert er, in samenwerking met DJ Layon Nais, een anderhalf uur durende, virtueel (en dus corona-proof) concert. Deze heeft de naam Green Housing kregen en vanaf 14 uur kan men live meekijken via Facebook.