Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop tuincentra groeit ondanks natte februari in Engeland toch

Ondanks dat het veel regende in Engeland verkochten tuincentra in februari volgens de Horticultural Trade Association (HTA) 6% meer dan vorig jaar.

Fran Barnes, algemeen directeur van de HTA: "In februari 2024 kreeg Engeland te maken met extreem zware regenval. De zuidelijke helft van het land werd het zwaarst getroffen. Er was bijna 15 keer zoveel neerslag vergeleken met februari 2023. Ondanks dat stegen de verkopen van tuincentra met 6% vergeleken met februari 2023 en 11% vergeleken met februari 2022. Dat is een positieve start van het komende lenteseizoen."

"De verkoop van winterharde planten daalde met 6% en de verkoop van zaden daalde met 4%. Klanten kochten 6% meer perkplanten en bollen en 5% meer kamerplanten in februari 2024. Normaal liggen de verkopen van deze producten in het begin van het jaar laag. Deze cijfers laten zien dat consumenten zich proactief voorbereiden op het lentetuinseizoen in afwachting van beter weer. Uit de marktupdate blijkt dat het consumentenvertrouwen met twee punten daalde in februari 2024. Er is namelijk angst dat Engeland in een recessie terechtkomt. Het consumentenvertrouwen is echter nog steeds 18 punten hoger dan het voorgaande jaar."

De zorgen voor de National Health Service (NHS) zijn voor de tweede keer sinds corona groter dan de financiële zorgen. "Onzekerheid in het Midden-Oosten leidde tot een stijging van de ruwe olieprijzen, wat vervolgens de brandstofprijzen beïnvloedde. Bovendien zijn de kosten voor containers 82% hoger dan vorig jaar. Daardoor wordt de druk op bedrijfskosten naast de stijgende loonkosten hoger omdat het nationaal leefbaar loon in april wordt herzien."

"HTA is zich bewust van de uitdagingen die onvoorspelbare weerspatronen als gevolg van klimaatverandering met zich meebrengen. Dat geldt ook voor mogelijke vertragingen in plantenlevering als gevolg van de grenscontroleposten.

Nu de lentepiekperiode nadert, staan onze leden onder druk om een stabiele voorraad planten beschikbaar te houden voor tuincentra tegen een geschikte prijs. Het verzoek aan de regering is nog steeds om de huidige plantencontrolesystemen actief te laten totdat er meer vertrouwen is dat BCPS goederen effectief kan controleren. We moeten ervoor zorgen dat onze leden, voornamelijk MKB bedrijven, niet te maken krijgen met hogere kosten- en administratielasten. Deze bedrijven blijven flexibel en we moeten ze blijven ondersteunen om Engeland groen te houden."

Leden van HTA kunnen hier het volledige rapport lezen.

Voor meer informatie:
Horticultural Trades Association
www.the-hta.org.uk

Publicatiedatum: