Positieve marktontwikkeling bij Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas heeft de afgelopen dagen een positieve marktontwikkeling doorgemaakt, die ook voor de volgende week richting Pasen wordt verwacht. De weersverwachting voor de komende twee weken, dus ook voor Pasen, is met verwachte temperaturen van boven de 20 graden ronduit goed. Veel consumenten zitten overwegend thuis en willen hun tuin en huis verfraaien. Bovendien zullen tuincentra en doe-het-zelf-winkels in de Duitse deelstaat Nedersaksen vanaf zaterdag open, weet Veiling Rhein-Maas. De deelstaat voegt zich daarmee bij andere deelstaten, een positief vooruitzicht kortom voor de handel.

Wel ziet Veiling Rhein-Maas zich gedwongen strengere maatregelen te nemen. "Met het oog op de laatste veildagen is het noodzakelijk om maatregelen met betrekking tot de controle op aantallen van potplanten door te voeren. Wij wijzen onze aanvoerders er nogmaals op dat een overschrijding van de weekmelding niet is toegestaan. Alleen datgene wat in de weekmelding aangemeld en geaccepteerd is, mag worden aangevoerd. Aanvoerders die deze week al zonder weekmelding hebben aangevoerd of die hun aangemelde aanvoerhoeveelheden hebben overschreden, worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Onze medewerk(st)ers zullen de aanvoerhoeveelheden met onmiddellijke ingang versterkt controleren."

Luistert men niet, dan kan men zijn borst nat maken:

  • Veiling Rhein-Maas berekent de aanvoerder voor niet toegestane aanvoer € 20,00 per ladingdrager, zoals vermeld in de aanvoertarieven.
  • De producten worden niet verkocht. De aanvoerder heeft de mogelijkheid, zijn niet toegestane aanvoer binnen 24 uur in Straelen-Herongen af te halen.
  • Indien de aanvoerder niet aan dit verzoek voldoet, worden de producten vernietigd en worden de afvalverwerkingskosten  (`Entsorgungsgebühren´) de aanvoerder in rekening gebracht.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven