Tuinders regelen eigen verkoop

Tholen - Veel tuinders kunnen hun bloemen, planten én zelfs soms groenten niet kwijt als gevolg van de coronacrisis. Bloemisten en andere plaatsen waar hun producten veel worden verkocht, zijn dicht. Op veel plaatsen zoeken tuinders daarom naar manieren om hun producten rechtstreeks te verkopen. 

Zo staan er in de omgeving van 's-Gravenzande allerlei bloemenstalletjes, vanwaaruit kinderen, die toch niet naar school kunnen, bloemen en planten verkopen. 

In Huissen verkoopt potplantenkweker Bejafleur rechtstreeks vanuit de kas. Doordat de export zo goed als stilligt, blijft hij zitten met bijna een miljoen potplanten. Gisteren werd begonnen met de verkoop van violen, als het goed loopt komen daar snel nog meer soorten bij.

Bovendien overweegt de kweker ook om te gaan bezorgen, zo tekende De Gelderlander op


Bron: Linkedin Roel Beijer

Jumbo Koornneef in het Westland gaat lokale tuinders helpen om hun bloemen en planten te verkopen, door elk weekend een paar tuinders uit te kiezen wiens product dan in de winkel ligt. 

Van den Berg in Est opende een drive-thru waar mensen om hortensia's kunnen komen.


Bron: Van den Berg op Facebook

Zoals in dit artikel van gisteren al gezegd, heeft Koppert Cress ook erg veel cressen over. Ook zij openden een drive-in waar mensen contactloos om de plantjes konden komen, en nodigden chefs uit om sauzen, pesto's en dergelijke van de cress te komen maken, om de rest van het jaar te kunnen gebruiken. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven