Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verzadiging baart containerteelt zorgen

In het najaar van 2019 heeft de vooruitgang in de bos- en haagplantsoenbedrijven doorgezet. Dit wordt enerzijds gekenmerkt door groei en positieve resultaten, anderzijds door drukte in de afgelopen periode. Schaarste op de markt en kortere doorlooptijden van orders zorgen voor hectiek in het bos- en haagplantsoen.

Voor wat betreft de containerteelt blijkt dat schaarste op de markt van het afgelopen najaar plaats heeft gemaakt voor ruimte. Dit laatste heeft een invloed gehad op de prijzen. Met name de prijzen op de klok lagen een stuk lager dan voorgaande jaren. De vraag naar groen in pot blijft groot maar wordt specifieker gericht op kwaliteit.

Een uitgewerkte bespreking van de stand van zaken in de boomkwekerij blijkt uit het nieuwe Sectorrapport Boomkwekerij najaar 2019 van Van Oers. Deze publicatie is een tussentijdse update met cijfers van de boomkwekerijmarkt over het huidige seizoen. Het eindrapport van het volledige seizoen is komende nazomer op te vragen bij Van Oers Agro .


Voor meer informatie:
Van Oers Agro
www.vanoers-agro.nl

 

Publicatiedatum: