Four Brothers Farms introduceert Flower Globe:

Mexicaanse roos in glazen bol gaat wereldwijd

Wat is begonnen als een lief gebaar, is ontwikkeld tot een belangrijk product voor de Mexicaanse rozenteler Four Brothers Farms: de Flower Globe. Anderhalf jaar geleden introduceerden ze een verse roos met een glazen bol eromheen, die 90 dagen goed blijft. Volgens Taylor Sparks van Greenleaf Wholesale wordt het product steeds populairder in de supermarkten in de Verenigde Staten.

Taylor Sparks en Shawn Michael Foley van Four Brothers Farms at the PMA Fresh Summit 2018 in Anaheim (CA), USA. 

Een verse roos voor Maria
De eerste oorspronkelijke Rose Globe werd gecreëerd door Amando Cortez Mendoza. Amando plukte elke ochtend eerst de perfecte roos voor zijn vrouw Maria in hun bedrijf in Mexico. Daarna zette hij deze op haar nachtkastje, zodat ze elke ochtend wakker zou worden met een glimlach. Toen hij ouder werd, kon hij niet meer elke dag het veld in lopen. Vastbesloten om elke roos mooi te houden tussen zijn wandelingen door, ontwikkelde Amando hier een manier voor. Hij nam een oude sneeuwbol, haalde deze uit elkaar en voegde wat bloemenvoeding toe.

Duurzaam
Four Brother Farms is het in Mexico gelegen teeltbedrijf dat eigendom is van Greenleaf Wholesale Florist, een zusterbedrijf van Kitayama Brothers Farm in Watsonville, Californië. De bloemen die gebruikt worden in de Flower Globes worden geteeld bij het bedrijf in Mexico. De bollen worden daar ook gemaakt. Elke roos wordt met de hand geplukt en bewerkt, waarna deze in de bol wordt geplaatst met water en conserveermiddelen. Bij de PMA Fresh Summit heeft Greenleaf Wholesale een paar exemplaren van de Flower Globes getoond. “Alle rozen worden in Mexico geteeld. Een vloeibare oplossing voor de bloemenvoeding in de bol zal de roos drie tot zes maanden goed houden als er goed voor wordt gezorgd.”

Toename in vraag
Anderhalf jaar geleden introduceerden ze de eerste bollen op de markt in de VS. De vraag is sindsdien snel toegenomen nu meer winkels interesse hebben. Maar hoe komt dit? “Klanten leren het product kennen. Het kan voor alle gebeurtenissen worden gebruikt en is een aantrekkelijk geprijsd product, ideaal voor impulsieve aankopen, wat weer perfect is voor supermarkten.”

De Flower Globe tijdens de IFTF in Vijfhuizen, Nederland.

Uitbreidende markten
De Flower Globe is op het moment alleen beschikbaar in de VS, maar zal binnenkort ook in Europa te verkrijgen zijn. Tijdens de IFTF 2019, die in november in Vijfhuizen plaatsvond, presenteerde Greenleaf hun producten voor het eerst in Nederland.

Voor meer informatie

www.flowerglobe.com

Four Brothers Farms
www.fourbrothersfarms.com 

Greenleaf Wholesale Florist, Inc.
Taylor Sparks
Email: taylor.sparks@greenleafwholesale.com  
www.greenleafdirect.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven