P. Aker Zaden en Bloembollen bv uit Venhuizen mag zich bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier noemen. Burgemeester Michiel Pijl overhandigde zaterdag 14 december jl. het predicaat aan directeur Peter Aker.

P. Aker bv  viert dit jaar zijn 125- jarig bestaan. Vanwege dit jubileum heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander besloten het predicaat Hofleverancier aan het familiebedrijf toe te kennen. De bloembollenexporteur krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te voeren.


Burgemeester Michiel Pijl en directeur Peter Aker, samen met medewerkers die betrokken waren bij het proces tot hofleverancierschap

Michiel Pijl: “Ik ben er trots op dat we sterke familiebedrijven als P. Aker in de gemeente hebben. Prachtig dat ze deze Koninklijke erkenning krijgen”.

Al 125 jaar een familiebedrijf
P. Aker is in 1894 opgericht voor de handel in bloem- en groentezaad, snel legde P. Aker de focus op het produceren van bloembollen. De productie van bloembollen is gestopt in de jaren ‘80, toen de volledige focus en specialisatie op het exporteren van hoge kwaliteitsproducten kwam te liggen. Peter Aker is de 4e generatie Aker aan het hoofd van dit familiebedrijf.


Burgemeester Michiel Pijl overhandigt het predicaat aan directeur Peter Aker.

Het predicaat
Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.
Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche.

Voor meer informatie:
P. Aker Zaden en Bloembollen
Westerkerkweg 78
1606BC Venhuizen
www.flowerbulbs.nl