KAVB inventariseert onderzoekswensen

De KAVB inventariseert de wensen die ondernemers hebben voor het bloembollenonderzoek. Alle broeiers en telers kunnen kun wensen insturen via een digitale vragenlijst, ook ondernemers die geen lid zijn van de KAVB. Deze informatie vormt de basis voor een gezamenlijk onderzoeksprogramma voor de hele sector.

Vul hier de vragenlijst in

De KAVB werkt aan het opstellen van een verbindend verklaring om onderzoek te financieren vanuit de bloembollensector. Het gaat om bloembollenonderzoek en bolbloemenonderzoek dat van belang is voor telers en broeiers én voor de sector als geheel. Het onderzoek zal zich vooral richten op de middellange termijn, de komende vier tot tien jaar. Vorig jaar heeft een grote meerderheid van de ondernemers in de sector aangegeven dat zo’n verbindend verklaring voor de financiering van onderzoek wenselijk is. De ALV van de KAVB heeft er vervolgens unaniem voor gestemd om het traject voor een onderzoeksprogramma in gang te zetten.

Alle leden van de KAVB hebben via de nieuwsbrief op vrijdag 6 september een digitale vragenlijst over onderzoek ontvangen. De lijst bestaat uit meerkeuzevragen maar ook open vragen naar eigen ideeën of wensen. Voor het overzicht zijn de onderwerpen in drie
thema´s verdeeld: Gezond Gewas, Innovatie en Duurzame bedrijfsvoering.

Ook de KAVB-productgroepen, de KAVB-kringen en het Milieuplatform bespreken dit najaar de wensen voor onderzoek. Samen met de resultaten van de digitale vragenlijsten wil de KAVB zo een goed overzicht te krijgen voor de invulling van een breed gedragen onderzoeksprogramma.

bron: KAVB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven