Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruimere besteltijden voor producten uit Duitsland

Royal FloraHolland heeft met kwekers uit Duitsland én met transportbedrijven afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek te verruimen.

Bestellingen van klanten komen vandaag de dag, zeker nu een steeds groter deel van de handel online plaatsvindt, bijna 24 uur per dag bij handelsbedrijven binnen. Dat biedt veel kansen voor meer afzet, maar ook uitdagingen. Zeker op logistiek vlak is extra flexibiliteit nodig om snel te kunnen reageren en tijdig te kunnen leveren. Hoe verder weg van de grote marktplaatsen in West-Nederland gevestigd, des te groter is de uitdaging voor producenten om in de daghandel mee te kunnen doen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor producten uit Duitsland.

Afspraken
Samen met kwekers uit de belangrijkste productiegebieden in Duitsland én met enkele transportbedrijven heeft Royal FloraHolland afspraken gemaakt om de besteltijden voor klanten tijdens de najaarspiek met enkele uren te verruimen. 

Van week 35 tot en met 44 (eind augustus tot eind oktober) kunnen klanten bij kwekers uit Noord-Duitsland (regio Westerstede/Edewecht en Wiesmoor) dagelijks (maandag tot en met vrijdag) bestellen tot 14:00 uur. De kwekers leveren de producten de volgende dag voor 6:00 uur in de ochtend af op uw locatie op één van de vestigingen van Royal FloraHolland. Producten die u op vrijdag bestelt, ontvangt u op zaterdagochtend voor 8:00 uur bij de diverse Royal FloraHolland-locaties in West-Nederland. 

Maatwerkoplossing
Royal FloraHolland heeft uit deze productiegebieden een 12-tal topkwekerijen bereid gevonden aan deze maatwerkoplossing deel te nemen. Uiteraard kunnen er ook andere kwekers aanhaken. Het transportbedrijf dat de bijbehorende logistieke service biedt is Transpa uit Emmen.

Een andere zeer belangrijke Duitse productieregio is het Niederrhein-gebied (NordRhein Westfalen). In deze regio zijn enkele honderden interessante productiebedrijven gevestigd. Voor informatie over het aanbod van deze bedrijven kunt u terecht bij Alex de Groot, Sourcingsmanager Duitsland bij Royal FloraHolland.

Ook is met het lokale transportbedrijf Schiffer gesproken over de logistieke dienstverlening die het mogelijk maakt om de producten uit deze zeer regio dagelijks en op gezette tijden in West-Nederland te kunnen verkrijgen.

Producten die u bij producenten in de Niederrhein op werkdagen bestelt tot 14:00 uur, levert Schiffer de eerstvolgende dag tussen 6:00 en 8:00 uur 's morgens af op alle vestigingen van Royal FloraHolland. Producenten die zelf aanleveren op de locatie van Schiffer in Lüllingen kunnen zelfs nog later hun vrachtopdrachten bij Schiffer doen.

bron: Royal Flora Holland

Publicatiedatum: