Monnikenwaard treedt toe tot Madiba

Met ingang van 1 juli 2019 maakt kwekerij Monnikenwaard officieel deel uit van het Collectief Madiba. Hiermee komt de teller weer op drie productlocaties, te weten: Westeringh Flowers, Bloemenkwekerij Kees de Jongh en dus kwekerij Monnikenwaard.

Maurice van Tuijl, eigenaar van de zes hectare tellende tuin in Nieuwaal, was achter de schermen al een halfjaar actief voor Madiba. “Om aan de enorme vraag rond de feestdagen te kunnen voldoen, hebben John van de Westeringh en Kees de Jongh mij gevraagd om enkele vakken Lindi White en Nyaka Cream te zetten. Deze samenwerking beviel aan beide kanten, vandaar dat we nu een stap verder gaan.”

Dat bij de keuze voor uitbreiding is gekozen voor kwekerij Monnikenwaard, is niet verrassend. “Maurice is een jonge ambitieuze ondernemer die ervaring heeft in het neonicotinoїdevrij kweken van santini’s. Daarnaast is hij ook in de Bommelerwaard gevestigd, wat transporttechnisch een groot voordeel heeft”, verklaart Van de Westeringh.

Overigens gaat dit jaar de helft van zijn tuin over op Madiba. De kwekers en Dekker Chrysanten gaan voor een gestage groei en dus zullen de santini’s Lorenzo, Aurinko en Ferry ook gewoon beschikbaar blijven.


Voor meer informatie:
Madiba
www.madiba.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven