Koninklijke onderscheiding voor Maarten Moerman

De heer M. (Maarten) Moerman uit De Lier heeft op dinsdag 21 mei 2019 een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester B.R. Arends. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en ontving de daarbij behorende versierselen bij zijn afscheid van Intergreen B.V..


foto: Gemeente Westland

De heer Moerman is sinds 1986 werkzaam als Hoofd Kwaliteitsdienst van Intergreen B.V. (Dutch Flower Group). In zijn functie heeft hij wetenschappelijke onderzoeken begeleid naar alternatieven voor potgrond, het beperken van botrytis bij snijbloemen en het realiseren van de beste keten voor zeecontainervervoer van snijbloemen. Ook was hij één van de ontwikkelaars tot verduurzaming van afzetketens voor bloementransport en heeft hij zich gedurende zijn carrière ingezet voor certificering en specificaties voor de bloemen- en potplantenteelt. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaam transport en de ontwikkeling in de sierteelt.

Daarnaast was Maarten Moerman in 1999 één van de initiatiefnemers en vervolgens bestuurslid van de Dutch Flower Foundation. Deze organisatie heeft als doelstelling het leefklimaat en milieu te bevorderen in de omgeving van Westland en Aalsmeer en in de landen van waaruit bloemen en planten worden geïmporteerd door de Dutch Flower Group. Gedurende zijn zakelijke reizen heeft hij op eigen initiatief activiteiten ontplooid en kleding en materialen ingezameld voor kindertehuizen en safehouses in Kenia en Colombia.

De heer Moerman heeft zich sinds 1989 ingezet voor de Westlandse samenleving als begeleider van diverse jeugdteams bij Korfbalvereniging CKV Valto te Lier. Hij was actief als vrijwilliger en ouderling voor de Protestantse Gemeente in De Lier. Sinds 2015 is hij  lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk.

bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven