Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Platform Duurzame Handel stimuleert certificering kwekers

Het aantal aanmeldingen van kwekers bij MPS en On the way to Planet Proof neemt toe. De afgelopen maanden hebben de deelnemers van het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten kwekers hiertoe opgeroepen tijdens een groot aantal bijeenkomsten waarop de activiteiten van het platform zijn toegelicht. Certificering is noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de huidige en toekomstige eisen die retailers, de markt en de samenleving op het gebied van duurzaamheid stellen.

Platformbijeenkomst voor kwekers over belang certificering, oktober 2018

Bij MPS hebben zich de afgelopen maanden 55 bollentelers en 5 kwekers van vaste planten aangemeld voor deelname aan MPS-ABC. Ook de belangstelling voor MPS-GAP neemt toe, zij het in mindere mate. Dit komt omdat een geldige MPS-ABC kwalificatie een van de eisen is voor MPS-GAP. Het aantal deelnemers aan On the way to PlanetProof is licht toegenomen. De teller staat nu op 9 bollentelers en 7 kwekers van vaste planten. Daarnaast geven de schemabeheerders van de genoemde keurmerken aan vanuit de teelt van bloembollen en vaste planten veel verzoeken om meer informatie te krijgen. Bij MPS is extra capaciteit om de nieuwe aanmeldingen tijdig te kunnen verwerken.

100% gecertificeerd
Ambitie van het Platform is in stappen toe te werken naar verhandeling van 100% gecertificeerd Nederlands product in 2024. Het Platform startte september 2017 met de droogverkoop en is inmiddels verbreed naar bol-op-pot en bloemenproductie. Bij het platform zijn op dit moment 21 bedrijven aangesloten. Meer informatie over het Platform is te vinden op www.platformduurzamehandel.nl .

bron: Anthos

Publicatiedatum: