Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
test gezond bodemleven

Narcissenkweker Jaco graaft onderbroek in

U zult wel denken, een witte onderbroek ingraven? De katoenen stof zal na een paar maanden onder de grond grotendeels verdwenen zijn, mits het bodemleven actief is. Dat is alleen actief als er een geringe hoeveelheid bestrijdingsmiddelen in de grond zit. W.F. Leenen doet mee aan dit duurzame experiment en vertelt van de hoed en de rand op de website van exporteur FleuraMetz.

Canadese methode
‘The Innovative Farmers’ uit Canada bedachten deze simpele methode om de activiteit van het bodemleven te meten. In 2018 deden er al ’n flink aantal Nederlandse melkveehouders en telers mee aan dit experiment. Na ongeveer vier maanden haalden zij alleen de stiksels uit de grond, de rest van de onderbroek werd verteerd door het bodemleven.

Duurzame visie
Dit verhaal zorgde ervoor dat W.F. Leenen ook mee wilde doen. "Onze branchevereniging kwam met dit initiatief en wij zagen er de lol wel van in", vertelt narcissenkweker Jaco. "In januari hebben we de onderbroek begraven en drie tot zes maanden later halen we hem eruit. Uiteraard hopen ook wij dan alleen de stiksels aan te treffen."

Het terugdringen van het bestrijdingsmiddelengebruik staat naar eigen zeggen hoog op ons prioriteitenlijstje. Middels deelname aan dit experiment hoopt men dat inzichtelijk te kunnen maken.

bron: FleuraMetz

Publicatiedatum: