Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinliefhebbers kunnen aan de slag met Garden Orchid

Het seizoen van de bijzondere Garden Orchids van Anthura heeft de afgelopen weken een goede start gehad. Door het lekkere weer in heel Europa krijgt iedereen zin om naar buiten te gaan en aan de slag te gaan in de tuin. Dit seizoen is de Garden Orchid family uitgebreid met Calanthe. Door haar vele kleuren, fijne cocos-achtige geur, de lange bloeitijd én het feit dat deze plant groen blijft in de winter, is dit een sterke aanvulling van het assortiment.

Garden Orchid family
Waar Garden Orchid bij Anthura jaren geleden van start ging met Cypripedium, is de familie inmiddels uitgebreid tot wel vijf verschillende soorten. De klanten kunnen nu kiezen tussen Pleione, Bletilla, Epipactis, Cypripedium én Calanthe. Calanthe is in verschillende kleuren verkrijgbaar en bloeit bij de consument 6-8 weken achter elkaar.

Ook Cypripedium, het ras waar het allemaal mee begon, speelt uiteraard nog steeds een belangrijke rol. Vorig jaar zijn er in Zwitserland, met de hulp van Anthura en de Swiss Orchid Foundation, ruim 3000 Cypripediums terug geplant in de natuur. Met als doel de planten te herintroduceren in het Zwitserse landschap nadat deze met uitsterven werd bedreigd. 

Garden Orchid zijn winterhard, de orchideeën kunnen temperaturen van -10°C tot -20°C (afhankelijk van ras) aan en zijn dus goed geschikt voor het Noord-Europese klimaat.

Award winning verpakking
Omdat Garden Orchid vaak verkocht wordt als de plant nog niet in bloei is, is communicatie op de winkelvloer richting de consument de factor tot succes. Een mooie uitdaging, vond Anthura. Zij ontwikkelden een kleurrijke verpakkingslijn met tekeningen en foto’s van de bloeiende planten. Zo ziet de consument wat hij/zij kan verwachten en wordt de interesse gewekt. Elk ras heeft zijn eigen herkenbare verpakking en is zowel op soort als in de mix verkrijgbaar. Daarnaast heeft Anthura extra POS-materiaal ontwikkeld om de communicatie op de winkelvloer nog aantrekkelijker te maken en zijn er flyers per product met informatie over de verzorging en toepassing van het product.

Volgende week kun je Garden Orchid, de verpakkingen en kleurrijk POS-materiaal met eigen ogen bewonderen tijdens de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk. In stand 4.15 presenteert Dennis van Veldhoven van Anthura het actuele assortiment.

Klik hier voor meer informatie over de Garden Orchid

Bron: Pull Position

Publicatiedatum: