Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tonnen bloemen met vrachtvluchten vervoerd voor Valentijnsdag

Vorige week was het Valentijnsdag traditioneel heeft AFKLMP Cargo de laatste week van januari en eerste week van februari ongeveer 3300 ton (+10% in vergelijking met 2018) bloemen naar Europa gevlogen. Dat is ongeveer een extra 1100 ton t.o.v. een normale periode, voor het equivalent van ongeveer 57,5 miljoen stelen.

Dit jaar heeft AFKLMP Cargo voor het eerst een andere route gebruikt met hun Air France B777, van Nairobi naar Parijs via Amsterdam, om de vraag naar bloemen op de Nederlandse markt te ondersteunen. Het grootste deel van de capaciteit is bedoeld om de Europese markten te ondersteunen, voornamelijk Nederlandse, Engelse, Italiaanse, Franse en Russische markten. Daarnaast ondersteunt het bedrijf ook de Aziatische en vooral Japanse markten.

In 2018 vervoerde AFKLMP Cargo meer dan 84.000 ton bloemen vanuit Afrika en Latijns-Amerika naar Amsterdam Airport Schiphol.

Volume Avianca Cargo met 5% gestegen
Daarnaast meldt Freightweek dat Avianca Cargo tussen 20 januari en 6 februari 11.688 ton snijbloemen heeft vervoerd, een toename van 5% ten opzichte van vorig jaar. De vluchtmaatschappij heeft 162 vrachtvluchten uitgevoerd om rozen, anjers en boeketten uit Bogota, pluischrysanten, hortensia's en chrysanten uit Medellin en rozen en zomerbloemen uit Quito te vervoeren.

Ethiopian Cargo and Logistics Services 
Ethiopian Cargo and Logistics Services heeft laten weten dat ze 945.620 kg bloemen naar Brussel en Luik hebben vervoerd voor Valentijnsdag. "Dit is een toename van 10% ten opzichte van 2018."

Ethiopian Cargo and Logistics Services is één van de grootste vluchtmaatschappijen in Afrika. Men vliegt op 119 bestemmingen. Met de boeing 777 vrachtvliegtuig, die over een laadruimte beschikt waarin 100 ton bloemen passen, vliegt men dagelijks naar België (voornamelijk Brussel en Luik). In 2018 heeft de vlieger in totaal 60,5 miljoen kg aan bloemen en planten vervoerd.

 

Voor meer informatie:
Air France KLM Martinair Cargo
www.afklcargo.com

 

 

Avianca Cargo
www.aviancacargo.com

 


Ethiopian Airlines
www.ethiopianairlines.com

Publicatiedatum: