Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulpenkoningin en prinses gekroond

De tulpenkoningin en prinses zijn gekroond tijdens de opening van de Bloembollen Vakdagen Flevoland. Tulpenkoningin Tessa Fielt kreeg de sjerp omgehangen door Sam van Diepen van de Hobaho. Samen met haar vriendin Eline van Diepen gaat ze de uitdaging aan om een jaar lang als ambassadeurs de Noordoostpolder te promoten, zoals ook tijdens het Tulpenfestival 2019.

De jongedames komen beide nuit de Noordoostpolder en genieten elk jaar van de tulpenpracht in het voorjaar. Ze vinden dit echt bij de polder horen en hebben er zin in om zich hiervoor in te zetten.

Tijdens de opening werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt. Een vakjury bestaande uit Joris de Waard van P Aker, Bas Haakman van Karel Bolbloemen en Martin Buter van Amsonia hebben de tulpen beoordeeld. Vooral het niveau aan de onderkant was naar eigen zeggen omhoog gegaan en daardoor waren de onderlinge verschillen klein.

De beste inzendingen waren volgens de jury Mulder Tulips BV, Burger Tulpen en Lelies BV en Bloembollenbedrijf Menting. De doorslag gaf de moeilijkheidsgraad van het assortiment waardoor Mulder Tulips de Gouden Tulp in ontvangst mocht nemen van Leo van Leeuwen van het CNB.

De inzendersprijs werd gewonnen door Burger Tulpen en Lelies BV. De Scheepjestrofee werd uitgereikt door Cees van Dun van Loonbedrijf van Dun.

bron: Bloembollen Vakdagen Flevoland

Publicatiedatum: